Lappeenrannan lentoasemalle tukea LVM:ltä - Malmin hakemus hylättiin myöhässä saapuneena

EFLP_terminaali_2Liikenne- ja viestintäministeriö myönsi Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle valtionavustusta 1,09 miljonaa euroa. Tukea hakivat myös Mikkelin, Seinäjoen ja Malmin lentokentät. Näistä Seinäjoen osalta käsittely on edelleen kesken. Malmin hakemus hylättiin myöhästymisen seurauksena.

Euroopan komissio hyväksyi Lappeenrannan lentoasemaa koskevan tukiohjelman 5. tammikuuta 2017. Sen perusteella Lappeenrannan lentoasemalla voidaan myöntää myös taloudelliseen toimintaan tarkoitettavaa tukea.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle myönnetty avustus muodostuu kahdesta osasta. Ne ovat  ei-taloudelliseen toimintaan tarkoitetut 620 853 ja taloudelliseen toimintaan myönnetyt 469 147 euroa.

LVM valvoo myönnetyn määrärahan käyttöä ja Lappeenranta Airport Oy:n on toimitettava ministeriölle selvitys avustusten käytöstä 31. maaliskuuta 2018 mennessä.

Tukea hakivat myös Mikkelin ja Seinäjoen lentoasemat mutta kokonaisarvioinnin perusteella LVM päätti olla myöntämättä Mikkelin lentoaeman hakemaan 137 600 euron avustusta. Arvioinnin harkinnassa oli mukana myös olematon säännöllinen lentoliikenne Mikkeliin edellisen 12 kuukauden ajalta. Seinäjoen osalta käsittely on kesken.

Tuen hakijoiden joukossa oli mukana myös Malmin lentoasema mutta sitä koskeva hakemus saapui vasta määräajan jälkeen ja se hylättiin. Malmin lentokenttäyhdistys haki kaikkiaan 660 000 euron tukea.

Avustushakemusten takaraja oli 30.12. kello 16.15. Ministeriön mukaan Malmin lentokenttäyhdistyksen hakemus saapui kirjaamoon vasta 31.12.2017. LVM:n tekemästä hylkäyspäätöksestä ei voi valittaa.

Kaikkiaan Finavian lentokenttäverkoston ulkopuolisten lentoasemien toiminta ja investointimenoihin on varattu miljoonan euron valtionavustus. Lentokenttäavustukset ovat valtion talousarvioon varattua määrärahaa, jota voidaan käyttää valtionavustuksen maksamiseen Finavia Oyj:n lentoasemaverkoston ulkopuolisten lentoasemien toiminta- ja investointimenoihin.