MagniX ja AeroTEC toteuttivat lennon maailman suurimmalla sähkölentokoneella

ecaravan chase plane 5MagniX ja AeroTEC suorittivat 28. toukokuuta ensimmäisen lennon 10-paikkaisella sähkömoottoroidulla Cessna 208B Grand Caravan -koneella (N32EL). Kyse on toistaiseksi maailman suurimman sähkölentokoneen ensilennosta ja yhdestä askeleesta kohti sähköisen ilmailun vallankumousta.

ECaravan Flight 02Cessna 208B Grand Caravanin moottori on korvattu MagniX:n valmistamalla sähköisellä voimalinjalla. Lentokoneeseen on asennettu magni500-voimalinja, joka tuottaa 750 hevosvoimaa eli 560 kW. Se on jo aiemmin lentänyt  de Havilland Canada DHC-2 Beaver-koneessa joulukuussa 2019.

Noin 135 kilon painoinen Magni500-sähkömoottori soveltuu valmistajan mukaan käytettäväksi mm. Beaver, Cessna Caravan, King Air ja Otter-koneissa. Toistaiseksi akkukapasiteetti mahdollistaa vain noin 160 kilometrin toimintamatkan.

eCaravan3eCaravanin ensilento toteutui torstaiaamuna 28. toukokuuta paikallista aikaa AeroTEC:n koelentokeskuksessa Grant Countyn kansainvälisellä lentoasemalla Moses Lakessa Washingtonin osavaltiossa. Toimijoiden mukaan lento sujui odotusten mukaisesti.

Kyse maailman suurimman sähkömoottoroidun kaupalliseen liikenteeseen suunnitellun ilma-aluksen ensilennosta. Tämä 30-minuuttinen ja 2500 jalan korkeuteen maanpinnasta noussut lento on merkittävä saavutus sähköisessä ilmakuljetuksessa ja se tullee osaltaan nopeuttamaan sähköisen ilmailun vallankumousta.

MagniX_erot

Lue myös: