Matka 2024 esittelee kohteita lähes 70:stä maasta - partnerimaana suomalaisten suosikki Espanja

Matka24_avaus(Päivittynyt 19.1. klo 11.00) Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 2024 -tapahtuma avautuu suurelle yleisölle Helsingin messukeskuksessa 19. tammikuuta 2024. Partnerimaana on tällä kertaa suomalaisten suosikkikohdemaa eli Espanja. Matkamessut avautuu ammattilaisille jo 18. tammikuuta. Laajassa messutarjonnassa omilla osastoillaan tai maan matkailutoimintojen yhteydessä esittätyi myö useampi lentoyhtiö.

Matka 2024 avaa jälleen uuden matkailukauden ja houkuttelee tammikuiseen Helsinkiin näytteilleasettajia ympäri maailman. Partnerimaa Espanja näkyy laajalla osastollaan, lavaohjelmassa sekä tapahtuman markkinoinnissa. Messuilla voi tutustua lomakohteisiin aina Inari-Saariselältä risteilyihin Kongojoella.

Matka24_japaniEnsimmäistä kertaa Matkamessuilla ovat mukana Albania, Gambia ja Mongolia. Messutarjonnassa ovat pitkästä aikaa mukana mm. Bulgaria ja Discover America. Kaukoidän kohteita edustavat osastoillaan Japani, Malesia, Sri Lanka ja Thaimaa.  Suurimpina näyttäytyvät suomalaisten suosikkimaat eli Espanja lisäksi Kreikka, Kroatia, Kypros, Portugali ja Puola. Baltian maat puolestaan ovat matkailuennusteessa nousussa ja vahvasti mukana messuilla. 

Matka24_logoSuomalaisten matkailutottumukset elävät ajan hengessä, mikä näkyy erityisesti kahdella uudistetulla ohjelmalavalla. Matkamessujen erityisiä sisältöteemoja ovat vastuulliset matkailuelämykset, ruoka- ja perhematkailu sekä retkeily ja aktiviteetit. Ne ovat tärkeitä myös näytteilleasettajiksi ympäri maailmaa saapuville lähes tuhannelle matkailuorganisaatioille ja -yrityksille. Matkamessuilla on esillä kaikkiaan lähes 70 eri maata, joita edustaa lähes 900 näytteilleasettajaa.

Matka24_JALMatkamessukävijät ottaa vastaan suuret Espanja-mainokset sekä suuri Finnairin valoseinä. Messuosastoilla ovat mukana lentoyhtiöistä jo perinteisesti Japan Airlines osana laajempaa Japanin matkailusta kertovaa osastoa. JAL tarjoaa lentoja Helsingin ja Tokion välillä.

Omalla osastollaan mukana on Icelandair, jonka reittiverkosto yhdistää laajasti Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhdellä välilaskulla Islannin Keflavikissä. Kohdelistalla on siis myös Helsinki.

Matka24_usaIcelandairin vieressä on tarjolla myös Discover American -osasto, jonka tarjontaan Matka 24 -messujen avauspäivänä tutustui myös Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Douglas Hickey.

Kolmas suurempi lentoyhtiö Matkamessuilla on Turkish Airlines Turkin matkailun osastolla. Turkish Airlines lentää Istanbulista Helsinkiin tarjoten laajat jatkoyhteydet eri puolille maailmaa.

Matka24_icelandViranomaistoimijoista Matka 24 -messuilla on mukana omalla osastollaan Suomen Tulli.

Vuoden 2024 matkamessujen partnerimaa Espanja sijoittuu suosituimpien ulkomaisten matkakohteiden joukkoon suomalaisten matkailijoiden keskuudessa maan monipuolisuuden ansiosta.

Tarjolla on niin Välimeren kuin Atlantin rannikkoa, historiallista sisämaata kuin upeita saaristomaisemiakin. Tämä tekee Espanjasta houkuttelevan matkakohteen ympäri vuoden.

Matka24_espanjaTilastokeskuksen mukaan tammi-huhtikuun 2023 aikana suomalaiset tekivät yhteensä 1,44 miljoonaa vapaa-ajan matkaa ulkomaille, joissa yövyttiin vähintään yksi yö. Näistä maakohtaisesti tarkasteltuna 300 000 vapaa-ajan matkaa suuntautui Espanjaan, mikä teki siitä markkinoiden suosituimman kohteen vuoden ensimmäiselle kvartaalille.

Suomen matkailualan liiton (SMAL) vuoden 2022 tilastojen mukaan Espanja sijoittui toiseksi vapaa-ajan matkapakettien suosikkikohteena 185 000 matkustajalla, joista noin 80 % valitsi Kanariansaaret kohteekseen.

Matka24_turkishMatkamessut järjestetään 18.–21. tammikuuta 2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17. tammikuuta 2024 ja tapahtuman ammattilaispäivä on torstaina 18. tammikuuta.

Suurelle yleisölle Matkamessut avautuu perjantaina 19. tammikuuta. Tapahtuman aikaan samanaikaisesti järjestetään myös Helsingin Caravan-messut.

Matka2024_karttaPäivitys kello 16.15: Täsmennetty Matkamessujen tarjontaa.
Päivitys 19.1. kello 11.00: Lisätty tietoa ja kuvia Matkamessujen tarjonnasta.