Matkamessut tekee paluun kolmen vuoden tauon jälkeen - Matka 2023 Messukeskuksessa 20.-22.1.

Matka20_TAPPohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen Helsingin Messukeskuksessa 20.–22. tammikuuta 2023. Matkamessuista odotetaan erittäin vilkkaita, sillä edellisen kerran ne järjestettiin tammikuussa 2020. Tapahtumassa on mukana yli 850 näytteilleasettajaa lähes 70 maasta.

Matkailun elpyminen pandemian jälkeen on alkanut ripeästi ja alan tapahtuman odotetaan virittävän nyt suuren yleisön matkakuumeen ennennäkemättömän korkealle tasolle.

Matkamessuilla voi tutustua matkakohteisiin ja kulttuuriin sekä nauttia kansainvälisestä matkailutunnelmasta. Messuvierailla on järjestäjän mahdollisuus  saada konkreettisia etuja, vinkkejä ja haastatella kasvotusten asiantuntijoita lähes 70 maasta. Matkamessuja kuvaillaan kävijöille jopa päivämatkaksi maailman ympäri.

Matkamessujen avajaispuheen pitää ammattilaispäivänä eli torstaina 19. tammikuuta Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki. Messuilla on ohjelmaa ja esityksiä viidellä eri lavalla: Inspiration, Nordic, Second Home, We love Cruises ja Sustainability Square.

FinnairA350tailMatkamessuilla ovat mukana myös lentoyhtiöt ja etunenässä ensimmäistä vuosisataansa juhlistava Finnair-konserni. Muista lentoyhtiöistä Matkamessuilla esittäytyvät ainakin Japan Airlines, TAP Portugal, airBaltic ja Ethiopian Airlines. Lentämisen iloja esittelee Matkamessuilla myös Helsingissä sijaitseva vapaalentotunneli Fööni.

Matkamessujen partnerimaana jatkaa jo vuoden 2021 Matkamessujen partnerimaaksi lupautunut Kreikka. Yhteistyötä jatketaan Kreikan kansallisen matkailuorganisaation ja Matkamessujen molemminpuolisesta toiveesta.

Suomen matkailualan liitto SMALin selvityksen mukaan Kreikka nousee jo tänä vuonna jälleen suomalaisten suosituimmaksi lomakohteeksi. Vuonna 2022 Kreikkaan tehtiin yli 185 000 matkapakettilomaa. Ennen pandemiaa eli vuonna 2019 Kreikassa lomaili yli 240 000 suomalaista.

”Olemme ylpeitä siitä, että Kreikka on Matkamessujen partnerimaa ja tapahtuma päästään toteuttamaan viimeinkin tammikuussa 2023. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat Kreikan matkailulle tärkeitä, ja haluamme että yhä useammat matkailijat pääsisivät tutustumaan kohteisiimme. Turvallisuus, aitous ja kreikkalainen ruokakulttuuri ovat tärkeitä syitä sille, miksi suomalaiset vierailevat Kreikassa myös jatkossa”, sanoi Kreikan valtion matkailutoimiston Pohjoismaiden ja Baltian johtaja Pavlos Mourmas. 

”Olemme iloisia yhteistyön jatkumisesta. Kreikka on jo pitkään ollut suomalaisten suosituimpia kohteita, ja maan matkailumahdollisuuksien laajempaa esittelyä on toivottu jo aikaisemmin”, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.  

Matkamessuja edeltää Matka Workshop Day 18.1.2023 -ostotapahtuma, jossa sadat yritykset käyvät kauppaa ennalta vahvistetuissa lyhyissä tapaamisissa. Torstaina 19.1.2023 on varsinainen ammattilaispäivä ohjelmineen, kun taas perjantaina on suunniteltu sisältöä opiskelijoita silmällä pitäen.  Matkailu-, majoitus- ja tapahtuma-alan työpaikkoja esittelevät Tulevaisuuden työnantajana profiloituneet yritykset.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 19.–22.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Lue myös: