Matkatoimisto Deturille uusi omistaja - Aventura Holidays osti Deturin nimenkäyttöoikeudet

(Päivittynyt klo 10.08) Pohjoismainen matkanjärjestäjäkonserni Aventura Holidays on ostanut Deturin konkurssipesältä Deturin nimenkäyttöoikeudet. Detur jatkaa toimintaansa Suomessa uuden omistajan luotsaamana. Suomen lisäksi Aventura Holidays toimii tällä hetkellä Tanskassa ja Islannissa.

Lokakuussa 2022 konkurssiin hakeutuneesta matkatoimisto Deturista on jäljellä enää vain nimi, jonka käyttöoikeudet Aventura Holidays on ostanut konkurssipesältä. Uusi omistaja haluaa jatkaa entisen Deturin laajan ja vakiintuneen asiakaskunnan palvelemista. Tuotteen luvataan olevan hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyinen.

”Tavoitteenamme on tarjota laadukkaita matkoja houkuttelevaan hintaan ja tehdä Deturista jälleen luotettu toimija suomalaisilla matkailumarkkinoilla”, sanoi Deturin Brand Manager Kimmo Rasimus.

Aventura Holidays-konsernin mukaan Suomen toimintojen keskiössä on Helsingistä lähtevien matkojen lisäksi vahva matkatarjonta myös maakuntien kotikentiltä. Uusi Detur tulee olemaan tärkeä osa Aventura Holidaysin maakuntastrategiaa.

Ensivaiheessa uusi yhtio tarjoaa asiakkailleen kohteita Turkin Alanyassa ja Sidessa. Luvassa on entiseen tapaan myös kohteita Kreikassa. Matkat Helsingistä alkavat kesällä 2023 ja maakunnista syksyllä. Lentoja on luvassa Oulusta, Joensuusta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Vuodelle 2024 Detur suunnittelee lisäävänsä tarjontaansa tätäkin enemmän maakuntakenttiä.

Matkatoimistot käyttävät laajasti eri lentoyhtiöiden palveluita. Suomessa Detur käyttää Turkin lennoillaan Pegasus Airlinesia, jota käytti myös entinen Detur. Helsinki-Vantaalta Kreetalle ja Rodokselle tarjottavilla lomamatkoilla lennetään Norwegianilla. Aventours Puolestaan käyttää pääsääntöisesti Enter Airia, joka oli myös entisen Deturin käyttämä yhtiö Kreikan lennoilla. Aventura Holidaysin lomalennoilla Tanskassa käytetään mm. Norwegiania, SAS:ia ja Sun Expressia ja Islannissa käytetään pääsääntöisesti Icelandairia.

Päivitys kello 10.08: Lisätty matkatoimistoiden käyttämät lentoyhtiöt.

Lue myös: