Neste ja Lufthansa vahvistavat biopolttoaineyhteistyötä

LH_7779X_1Neste ja Lufthansa vahvistavat yhteistyötään, joka koskee lentoliikenteen uusiutuvien ratkaisujen kehittämistä. Saksalaisoperaattori lentää osin Nesteen biopolttoaineella Frankfurtista lähtevillä lennoillaan.

Lufthansa käyttää Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen ja fossiilisen lentopolttoaineen sekoitusta Frankfurtista lähtevillä lennoillaan. Ensimmäinen erä uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitettiin Lufthansalle aiemmin tänä vuonna. 

neste_tankkaus_1”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhteistyö Lufthansan kanssa jatkuu. Yhtiö on vuosikymmenten ajan ajanut vastuullisia toimintatapoja ja on toiminut uusiutuvan lentopolttoaineen testauksen edelläkävijänä. Yhteinen päämäärämme on lisätä lentoliikenteen vastuullisuutta ja tarjota ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme saavuttamaan hiilijalanjäljen pienentämiseen liittyvät tavoitteet”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.   

Nesteen ja Lufthansan välinen yhteistyö alkoi jo vuonna 2011. Silloin Lufthansa testasi menestyksekkäästi Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta yhteensä 1 187 lennolla Frankfurtin ja Hampurin välillä.

LH_Farnesan_tankkaus_1Lufthansa oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka koekäytti vaihtoehtoista polttoainetta säännöllisissä lentotoiminnoissaan noin kuuden kuukauden ajan BurnFair-yhteistyöhankkeessa.

Lentoliikenteellä on myönteinen vaikutus ihmisten elämänlaatuun, ja se tukee yritysten ja talouden kasvua. Kuitenkin samalla ilmailualan osuus ihmisten toiminnasta aiheutuvista CO2-päästöistä maailmassa on noin 3 prosenttia.

Ilmailualalla on jo asetettu kunnianhimoisia tavoitteita lentoliikenteeseen liittyvien päästöjen vähentämiseksi, ja vastuullisesti tuotettu uusiutuva lentopolttoaine on tärkeä osa ratkaisua.

NExBTL_refinery_nesteoilNesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä. Uusiutuvalla lentopolttoaineella on kuljetukset mukaan lukien jopa 80 prosenttia pienempi hiilijalanjälki koko elinkaarensa ajalta kuin fossiilisella lentopolttoaineella.

Se on täysin yhteensopivaa nykyisen lentokonemoottoriteknologian ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa, kun sitä sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen.

Yhdysvalloissa ja Euroopassa yhtiön vuotuinen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotanto on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Singaporen jalostamon valmistuttua vuoteen 2022 mennessä Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on yli miljoona tonnia.