Oulun elikeinoelämä kaipaa lisää lentoyhteyksiä ulkomaille

Nextjet_AAOulun elinkeinoelämä toivoo entistä parempia kansainvälisiä lentoyhteyksiä Eurooppaan. Oulu on matkustajamäärissä mitattuna Suomen toiseksi suurin lentoasema. Viimeisin ulkomaanyhteys on turvattu, kun Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin yhdistävä Arctic Airlinkin -reittiä operoiva Nextjet sai lisäpääomia.

"Oulun elinkeinoelämä kaipaa nopeita, suoria yhteyksiä erityisesti keskiseen Eurooppaan. Myös Tukholma tai Kööpenhamina yhteys on toivottu", kertoo Arctic Airlinkin hallituksen puheenjohtaja Pauliina Pikkujämsä.

Arctic Airlink avasi yhdessä Nextjetin kanssa reitin Luulaja–Oulu–Tromssa -välille tammikuussa 2015. Yhteys on arvostettu osa alueiden välistä, poikittaista infrastruktuuria. Reittiä lennetään Bombardier CRJ200 -suihkukoneella.

"Nextjetin tilapäisen toimintaluvan haasteista huolimatta Arctic Airlinkin matkustajapohja on kasvanut ja kaksi viikkoa sitten saavutimme kaikkien aikojen huippulukemat", sanoo Robert Forsberg, Arctic Airlinkin toimitusjohtaja.

Ruotsalainen Nextjet on ollut viime kuukausina tapeilla rahoitusvaikeuksen seurauksena. Lisäpääomia saaneen yhtiön operaatiot on turvattu ja yhtiö sai uuden toimiluvan ilmailuviranomaiselta.

Nextjetin liikennöimä Arctic Airlink -yhteys Oulusta Tromssaan ja Luulajan kautta aina Göteborgiin asti pysyy ennallaan. Arctic Airlinkin mukaan tuki markkinoilla ollut vahvaa lupaepäselvyyksistä huolimatta ja se antaa odottaa yhtiölle vahvaa loppuvuotta.

Nextjetin varaustilanne Arctic Airlinkin -reitillä on kaiken kaikkiaan pysynyt hyvänä ja matkustajamäärät  ovat kasvaneet entisestään. Alueellinen lentoliikenne mahdollistaa kasvua elinkeinoelämälle.

"Matkustajamäärä on kasvussa ja odotamme että erityisesti kansainvälisten vapaa-ajan matkustajien määrä reitillä kasvaa. Täyttöaste on tällä hetkellä noin 50 prosenttia", jatkaa Arctic Airlinkin Pikkujämsä.

"Suora reitti Oulusta Tromssaan on ollut suosittu ja niin on myös Luulaja- (Oulu)- Tromssa -reittiväli", päättää Pikkujämsä.

Finavian viimeisimmän syyskuussa julkaistun matkustajatilaston mukaan Oulun lentoasemalla oli kaikkiaan 641 717 matkustajaa, joista 46 088 oli kansainvälisiä matkustajia. Edellisvuoteen verrattuna määrät ovat laskussa mutta se johtuu kesän 2017 aikana tehdystä Oulun lentoaseman kiitotieremontista. Kyseisenä aikana lennot operoitiin suurimmaksi osaksi Kemiin.

Lue myös: