Patria kouluttaa lentäjiä virolaiselle Xfly:lle - MPL-koulutusta ATR 72 -koneisiin

ES-ATB_130320Patria ja kaupallisten lentoyhtiöiden kapasiteetinhallintaan keskittyvä (Capacity Purchase Agreements) virolainen Xfly ovat sopineet yhteistyöstä Xflyn tulevien perämiesten kouluttamiseksi. Sopimuksen mukaan Patria vastaa Xflyn Multi-Crew Pilot License (MPL) -koulutusten toteutuksesta ATR 72 lentokoneisiin vuoden 2023 loppuun asti. Xfly lentää lentoja mm. SAS:lle.

Patria toteuttaa pääosin ruotsalaisten ja tanskalaisten oppilaiden koulutukset Patrian Suomen ja Espanjan toimipisteissä. Ensimmäinen kurssi alkaa syyskuussa 2022.

”Yhteistyö Xflyn kanssa on erittäin kansainvälistä, mikä on hyvä osoitus kyvykkyydestämme palvella ulkomaisia lentoyhtiöasiakkaitamme. Samalla laajennamme Patrian tarjoamien lentäjäkoulutusten MPL-tuoteperhettä ATR 72 -lentokoneisiin”, kertoo Patrian Nordics-markkina-alueen johtaja Mats Warstedt.

”Ilmailualan kasvaessa uusien ja osaavien lentäjien kysyntä markkinoilla kasvaa. Uskomme kysynnän voimistuvan entisestään tulevina vuosina. Lentäjäkoulutus on nuorille yksi mielenkiintoisimmista poluista kohti ammattia, ja Xfly on valmis tarjoamaan työtä valmistuneille tulokkaille. Tämä on nopein tie ohjaamoon ammattilentäjäksi haluavalle. Olemme erittäin iloisia, että Patrian Pilot Training, yksi Euroopan parhaista lentäjäkouluista, on kumppanimme”, sanoo Xflyn toimitusjohtaja Jan Palmer. 

Virolainen Nordic Aviation Group AS (Nordica) perusti tytäryhtiö Regional Jet OÜ:n (RJ) vuonna 2015 ja marraskuussa 2016 mukaan tuli LOT Polish Airlines 49 prosentin osuudella. Helmikuussa 2020 Regional Jet otti käyttöön nimen Xfly.

Alkuvuodesta 2021 Xfly siirtyi  kokonaan takaisin virolaisomistukseen. Heinäkuussa 2021 Xfly ilmoitti kasvumahdollisuuksista lentoyhtiöiden siirtyessä kasvuvaiheeseen, jolloin niillä on tarpeita joustavaan kapasiteetinhallintaan. Xfly tarjoaa nimenomaan tällaisia ns. CPA-sopimuksia (Capacity Purchase Agreements) lentoyhtiöille Euroopassa. Xfly operoi mm. alihankintaa SAS:lle ja lentää lentoja mm. Suomen ja Ruotsin välillä. Aiemmin Xfly on lentänyt myös LOT:lle. Xfly lentää 14 CRJ 900- ja yhdeksän ATR 72-600 -koneen laivastolla.

Patria on kouluttanut MPL-koulutuksen kautta Airbus A320 -tyyppikelpuutettuja lentäjiä myös Finnairille. Suomalaisyhtiöllä on lisäksi A320 MPL-asiakkuudet myös Turkish Airlinesin ja Qatar Airwaysin kanssa.

Lue myös: