Prinssi Harry aloittaa Apache-taistelukopterin ampujana Afganistanissa

harry_helmland_britisharmyEnglannin prinssi Harry on ollut kohujen keskellä, mutta se ei ole estänyt häntä jatkamassa sotilaspalvelusta Afganistanissa. Prinssi eli kapteeni Harry Wales, kuten hänet armeijassa tunnetaan, on aloittanut Boeing AH-64 Apache -taisteluhelikopterin ampujana Joint Aviation Groupissa.

Joukko-osasto tukee kansainvälisiä ISAF-joukkoja, joissa on myös suomalaisia. On todennäköistä, että kapteeni Wales joutuu tositoimiin Afganistanin komennuksensa aikana. Taistelukopterit tiedustelevat ja tarvittaessa antavat tulitukea maassa oleville joukoille.

Kopterityypin 18 kuukauden Co-Pilot Gunner -koulutuksen helmikuussa 2012 päättänyt Harry lentää brittien Camp Bastion -tukikohdasta 3. Regiment Army Air Corpsin 16. Air Assault Brigadessa.

Etuohjaamossa lentävän Harryn käytössä on koko Apachen aseistus: 30 mm tykki, Hellfire-ohjukset sekä raketit. Hän toimii kopterissa myös tehtäväkomentajana.

Aiemmin prinssi Harry on palvellut Afganistanissa ilmayksikköjen etulinjan tulenjohtajana. Nyt hänen komennuksensa Apachen ampujana kestää neljä kuukautta.

Harryn isoveli, kruununperijä William lentää päällikkönä RAF Search and Rescue Forcen Sea King -pelastushelikoptereita Englannissa. Veljesten setä prinssi Andrew puolestaan lensi samanlaista kopteria Falklandin sodassa 1982. T.T.