Puolustusministeri Haglund tutustuu IAM2014-harjoitukseen Islannissa

HN_IAM14_ilmavoimat_netPuolustusministeri Carl Haglund osallistuu 11.-12. helmikuuta Pohjoismaiseen ulko- ja puolustusministerikokoukseen Islannin Reykjavikissa. Lisäksi ministeri Haglund tutustuu parhaillaan Keflavikissa käynnissä olevaan Iceland Air Meet 2014 harjoitukseen. Siihen liittyen hän tapaa lentueiden henkilöstöä.

haglund_rovaniemi_plmMinisterien on tarkoitus keskustella ajankohtaisista turvallisuuspolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä kuten käynnissä olevista kriisinhallintaoperaatioista, pohjoismaisesta puolustusalan yhteistyöstä (Nordefco), lähialueiden ajankohtaisista turvallisuus- ja puolustuspoliittisista asioista sekä arktisten alueiden merkityksen kasvusta.

Islantiin siirtymisen yhteydessä ministeri Haglund tapaa tiistaina 11.2. Ruotsin puolustusministeri Karin Enströmin Tukholmassa. Ministerit keskustelevat maiden kahdenvälisestä puolustusyhteistyöstä.

Suomesta IAM2014-harjoitukseen osallistuu viisi MLU2-tasoon päivitettyä McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Mukana on myös kaksi maavoimien NH Industries NH90 -helikopteria (NH-207 ja NH-211), jotka toimivat etsintä- ja pelastuspalvelutehtävissä. Iceland Air Meet -harjoitusta varten koptereihin on lisätty teksti ARMY.

Ruotsi osallistuu lentotoimintaan seitsemällä Saab JAS 39 Gripenillä ja Norja 4-6:lla Lockheed Martin F-16 -koneella. Lentokierrokset on suunniteltu siten, että enimmillään Islannin ilmatilassa harjoittelee samanaikaisesti jopa 12 hävittäjää. (uutiseen korjattu kopterien lukumäärä)

 

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi-jutut: