Puolustusvoimat osallistuu Night Hawk 2018 -erikoisjoukkoharjoitukseen Tanskassa

kuningas_santahamina_6Puolustusvoimat osallistuu syyskuussa Night Hawk 2018 -erikoisjoukkoharjoitukseen Tanskassa. Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Utin jääkärirykmentistä ja Rannikkoprikaatista. Mukana on myös NH90- ja MD500 -helikoptereita. Suomalaiset osallistuvat harjoitukseen 17. - 27. syyskuuta.

Suomalaisosaston vahvuus on noin 70 henkilöä ja sen pääkalustona ovat kolme maavoimien NH90-kuljetushelikopteria, yksi MD500-kevythelikopteri sekä merivoimien RHIB (Rigid Hulled Inflatable Boat) - ja Zodiac-veneet.

md500_net_puolustusvoimatSuomalainen lento-osasto tukee monikansallisten erikoisjoukkojen harjoittelua harjaantuen samalla merellisessä ja kaupunkiympäristössä tapahtuviin erikoisjoukko-operaatioihin sekä tehtäväsuunnitteluun kansainvälisessä toimintakehyksessä.

Merivoimien taistelusukeltaja- ja erikoisveneryhmät osallistuvat harjoituksen merellisiin operaatioihin.

Night Hawk 2018 -harjoitukseen osallistuu noin 1800 henkilöä yhteensä 10 maasta. Suomalaiset ovat osallistuneet harjoitukseen aiemmin vuosina 2009, 2011 ja 2016.

utti_avoimet2Puolustusvoimat kehittää kansallisen puolustuksen suorituskykyjä osallistumalla kansainvälisiin harjoituksiin. Kotimaan puolustuksen lisäksi osaamista hyödynnetään myös kansainvälisissä kriisinhallintaoperaatioissa.

Lue myös: