Qantas lentää nyt maailman suurimmalla koneella maailman pisintä reittiä Texasiin

qantas_A380_texas_airbusQantas alkoi 29. syyskuuta lentämään maailman pisintä reittiä maailman suurimmalla matkustajalentokoneella. Noin 13 500 kilometrin lennot Sydneystä Australiasta Dallasin Fort Worthiin Texasiin operoidaan jatkossa Airbus A380 -koneella. Polttoainekulut pienevät konevaihdon myötä entisestään.

"Qantas jatkaa suunnan näyttämistä tuomalla maailman suurimman matkustajakoneen maailman pisimmälle lentoreitille Sydneystä Dallasiin. Lentoaika on lähes 16 tuntia", sanoi Qantasin toimitusjohtaja Alan Joyce.

Qantas_A380_1stclass_dining_1"Tiedämme matkustajiemme arvostavan A380-koneen mukavuutta tällä reitillä. Syinä ovat palkitut matkustajaistuimemme, tilan tuntu, viihdevaihtoehdot ja matkustamopalvelu".

Qantas korvasi A380-koneella reittiä aiemmin lentäneen Boeing 747 -koneen. Konevaihto toi reitille viikoittain 10 prosentin lisäkapasiteetin ja uusi aikataulu mahdollistaa paremman jatkoyhteydet.

A380 on myös vanhaa 747-konetta polttoainetehokkaampi ja mahdollistaa pidemmän kantaman.

"A380  ei pelkästään nosta viikkoittaista matkustajakapasiteettia kymmenellä prosentilla vaan lisää polttoainetehokkuuta ja kantamaa mahdollistaen suorat paluulennot Sydneyhin", iloitsi Joyce.

Juhlistaakseen uutta konetyyppiä reitilään Texasiin yhtiön kone on maalattu erikoisvärityksellä. Sivuvakaajan kenguru on saanut päähänsä stetsonin (otsikkokuva). Koneen etuovella matkustajia tervehtii Australian ja Yhdysvaltojen liput G'Day Texas -tervehdyksellä varustettuna.

Qantas_A380Qantas operoi reittiä kuudesti viikossa (lentoa ei ole tiistaisin). QF7 lähtee Sydneystä kello 13.10 paikallista aikaa ja saapuu Dallasiin samana päivänä kello 13.45 paikallista aikaa.

Paluulento QF8 lähtee Dallasista (DFW) kello 22.15 paikallista aikaa ja saapuu Sydneyhin kaksi päivää myöhemmin kello 06.05 (Iltalähtö ja kansainvälinen päivämääräraja pidentävät lentoa).

Lentoaika Sydneystä Dallasiin on noin 14 tuntia ja 50 minuuttia ja toiseen suuntaan 15 tuntia ja 30 minuuttia. Lentomatka kaupunkiparin välillä Tyynen valtameren yli on noin 13 500 kilometriä.

Qantas on operoinut lentoja Australiasta Yhdysvaltoihin jo 60 vuotta. Vuonna 1954 reittilento Sydneystä San Franciscoon kesti usean välilaskun kanssa noin 30 tuntia.

Qantas lentää nykyisin 41 viikkovuoroa Australian ja Pohjois-Amerikan välillä. Puolet reiteistä operoidaan A380-koneilla ja puolet 747-koneilla, joissa niissäkin on A380-tyyliset matkustamot.

Lentoposti.fi kertoi lokakuussa 2012 maailman pisimmän reitin tittelin siirtymisestä Singapore Airlinesilta Qantasille: