SAS:n syöttöliikennettä koskenut lakonuhka väistyy - suomalaislentäjien työehdoista sovittiin

Cityjet_CRJ_noseSAS:n Suomesta ja muualta Euroopasta lähteviä Cityjetin operoimia syöttöliikennelentoja 6.-10. huhtikuuta uhannut työnseisaus peruuntuu. Kiistan osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla tehdyn ehdotuksen lauantaina 31.3.2018.


Lentäjien työehdoista neuvottelivat valtakunnansovittelijan johdolla Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry ja sen jäsenyhdistys Blue1 Pilots’ Association ry sekä työnantajapuolelta City Jet Oy ja sitä edustava Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Cityjet_logoKiista laajeni suomalaislentäjien työnseisauksen ohella myös Ruotsiin, kun Ruotsin lentäjäliitto Svensk Pilotförening ilmoitti tukitoimista liittyen Suomen Cityjetin työehtosopimuskiistaan. Kiistassa oli kyse työehdoista ja tarkemmin työn ja vapaa-ajan rytmityksestä.

Työriitaa on soviteltiin 28. ja 29. maaliskuuta valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Osapuolet saavuttivat neuvottelutuloksen uudeksi työehtosopimukseksi illalla 29. maaliskuuta. Osapuolet hyväksyivät sovun lauantaina 31. maaliskuuta ja työnseisaus peruuntuu.

Lue myös: