Siru Nuutinen Finnairin toimitusjohtajaksi yhden päivän ajaksi osana Plan Internationalin tempausta

Siru_ja_Topi100-vuotias Finnair saa yhden päivän ajaksi historiansa ensimmäisen naistoimitusjohtajan, kun 17-vuotias Siru Nuutinen ottaa toimitusjohtajan roolin yhden päivän ajaksi yhdessä Finnairin johtoryhmän kanssa. Kyse on Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempauksesta, jossa tytöt astuvat poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin osana YK:n kansainvälistä tyttöjen päivän juhlintaa.  

Lastenoikeusjärjestö Plan International nostaa #GirlsTakeover-tempauksessa esiin maailman tyttöjen kohtaaman syrjinnän mutta myös heidän valtavan potentiaalinsa. Osana tempausta Siru Nuutinen työskentelee Finnairin toimitusjohtaja Topi Mannerin roolissa yhtenä päivänä 9. lokakuuta 2023 yhdessä yhtiön johtoryhmän kanssa.

TopiManner_2021_1”Yritysten merkitys yhteiskuntavastuullisina toimijoina on korostunut viime vuosina. Finnairissa uskomme vahvasti yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen yhteiskuntaan ja siksi halusimme lähteä mukaan myös Planin kampanjaan”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. 

 Yritysvaltauksissa teemana on työelämän tasa-arvo. Globaalisti tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Myös Suomessa työelämän tasa-arvossa on parannettavaa.  

Finnairissa kampanja keskittyy tyttöjen aseman lisäksi laajempaan yhdenvertaisuuden teemaan. Teemaan liittyvät päivitetyt tavoitteet ja toimenpideohjelma julkaistaan valtauspäivän yhteydessä. 

”Vaikka Finnairissa on tehty pitkään töitä monikulttuurisessa ja monimuotoisessa ympäristössä, on pitkien kriisivuosien jälkeen nyt hyvä aika päivittää tavoitteemme ja käynnistää uudelleen työ tasa-arvoisemman ja yhdenvertaisemman työyhteisön edistämiseksi,” kertoo Manner.

Suvanto-Harsaae_Posti”Haluamme olla houkutteleva työpaikka myös tulevaisuudessa, ja uskomme Sirun tuovan meille hyviä ajatuksia siitä, miten yhdenvertaisuutta ja inkluusiota voi konkreettisesti edistää”, päättää Manner.

Finnair tiedotti elokuussa 2023 Topi Mannerin jättävän toimitusjohtajan tehtävät viimeistään 1. maaliskuuta 2024. Seuraavan etsintä on jo käynnistynyt ja nähtäväksi jää saako 100-vuotias yhtiö ensimmäisen naistoimitusjohtajan viimeistään vuonna 2024. Finnairin hallituksen puheenjohtajana on toiminut maaliskuusta 2023 lähtien Sanna Suvanto-Harsaae.

Lue myös: