SITA OnAir Aircom -lennonseurantajärjelmä sai kolme uutta lentoyhtiöasiakasta

sky_sunset_3Singapore Airlines, Royal Brunei ja Norwegian Air Shuttle (Norwegian) ovat tehneet sopimuksen SITA OnAir Aircom -lennonseurantajärjestelmän käyttöönotosta. Aircom hyödyntää olemassaolevia laitteistoja ja käyttää saatavilla olevia lennonvarmistuksen tietoja seurannan tarpeisiin. Kaikki kolme yhtiötä ottavat järjestelmän käyttöön kesäkuun aikana koko laivastoissaan.

 Useat lentoyhtiöt ovat kehittäneet SITA OnAir:n AirCom-lennonseurantajärjestelmää määrittäen sen toimintoja sekä suorittaneet koekäyttöjä. Turvallisuus on lentoyhtiöissä ykkössijalla ja ala on todennut olevan tarpeen seurata lentoja kaiken aikaa. SITA OnAir:n ratkaisu tarjoaa helposti aktivoitavan seurantajärjestelmän tarpeiden mukaisesti.

"Yhteistyössä lentoyhtiöiden korvaamattoman tuen kanssa suunnittelimme yksinkertaisen ratkaisun lennonseurantajärjestelmän käyttöön ottamiseksi yhtiöissä", kertoi SITA OnAir:n toimitusjohtaja Ian Dawkins.

Uusi järjestelmä on nopea käyttöönotettava varsinkin niissä 90 lentoyhtiössä, jotka käyttävät jo Aircom FlightMessenger -palvelua. Tuolloin lennonseurantajärjestelmä saadaan käyttöön vain muutamassa päivässä.

"Norwegian valitsee tarkasti kaikki käyttöönotettavat uudet tekniset ratkaisut. Tämä on erityisen tärkeää juuri lennonseurantajärjestelmien osalta. Kävi nopeasti selville, että SITA OnAir:n lennonseurantajärjestelmä on juuri sitä mitä tarvitsimme", kommentoi Norwegianin COO Geir Steiro.

"Lennonseurantajärjestelmän automaattiset varoitukset mahdollistavat meille 100 koneen laivastomme seurannan. Sen lisäksi siihen voi helposti lisätä tulevien vuosien 200 koneen laivaston turvallisesti ja tehokkaasti", jatkoi Steiro.

AirCom-lennonseurantajärjestelmä on maassa toimiva kustannustehokas ohjelmistopäivitys, joka käyttää olemassaolevia laitteistoja mahdollistaen lentoyhtiöille lentokoneen sijainnin määrittämisen sekä tunnistamaan epäjatkuvuudet ja odottamattomat muutokset paikkailmoituksissa.

Järjestelmä käyttää tietojen hankinnassaan useita eri lähteitä, jotka mahdollistavat paikkatiedon saamisen 15 minuutin tai sitä lyhyemmin väliajoin kaikilta lennoilta. SITA OnAir:n kehittämä lennonseurantajärjestelmä on kehitytetty kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n ja ilmakuljetusliitto IATA:n  vaatimusten mukaisesti.

Tällä hetkellä useat muut lentoyhtiöt Euroopasta ja Lähi-Idästä arvioivat AirComia.

SITA OnAir's Aircom-lennonseuranta

 

Lue myös: