Suomen Ilmailumuseo avautui koronasulun jälkeen - myös historiallinen Convair Metropolitan jälleen auki

Ilmailumuseo_entranceHelsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä Aviapoliksessa sijaitseva Suomen Ilmailumuseo avautui 3. toukokuuta koronarajoitusten helpotettua. Samalla avautui myös ilmailumuseon tuore Yläpilvi-kahvila. Museon pitkän sulkuajan aikana perusnäyttelyyn tehtiin ehostuksia.

Suomen Ilmailumuseo tarjoaa jälleen ilmailuelämyksiä kaikille laajoilla aukioloajoilla, jotka mahdollistavat turvalliset vierailut sujuvasti ilman ruuhkautumista. Vantaan kaupungin koronarajotusten helpottuessa Ilmailumuseon ovet avautuivat jälleen maanantaina 3. toukokuuta 2021.

metropolitan_suomenilmailumuseoMuseon aukioloajat ovat ennallaan eli näyttelyihin voi tutustua ma-pe kello 10-20 ja la-su kello 10-17. 

Museovierailulle saa tulla edelleen vain tuntiessaan itsensä terveeksi sekä käyttämällä maskia ja pitämällä riittävät turvavälit muihin museovieraisiin. Tarvittaessa kävijämääriä voidaan rajoittaa. Kahvila Yläpilven osalta asiakasrajoitus on tällä hetkellä 50 henkilöä.

Museokierroksilla jatketaan edelleen yksisuuntaista näyttelykiertoa, jonka voi tehdä helposti uudelleen näyttelyhalli kerrallaan. Soundcloud-sovellus mahdollistaa ääniopastuksen museokierroksille suomeksi ja englanniksi.

Aivan kaikki ei kuitenkaan ole ennallaan vaan perusnäyttelyä on uudistettu sulkutoimien aikana. Nyt esillä on aiempaa enemmän uusia kuvia sekä tarinoita kotimaisen ilmailuhistorian vuosien varrelta.

Saab_SIM3Myös suosittu Convair Metropolitan -matkustajakone avataan jälleen yleisölle. Toinen suosikkikohde eli Saab Draken -yleisölentosimulaattori on kuitenkin vielä huollossa.

Perusnäyttelyn lisäksi ilmailumuseon vaihtuvina näyttelyinä jatkavat lentokonevalmistaja Saabin historiasta ja tulevaisuudesta kertova Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla -näyttely sekä ilmapartio Malmin Tuulenkävijöiden tuottama näyttely omasta toiminnastaan.

Museo avautuu vastuullisesti ja koronaturvallisesti vaiheittain. Lähiakoina museolla on jälleen mahdollista kokea myös todellista lentämisen riemua elämyslentopalveluiden avulla. Tarjolla on neljä erilaista lentosimulaattoria, joiden vetonaulana on Airbus A320 -simulaattori. Siellä opastusta antavat kokeneet liikennelentäjät.