Tampere-Pirkkalan lentoasemalla palvellaan matkustajia talvikaudella T1:ssa

Tampere_Pirkkala_T2Kakkosterminaalia käyttävä halpalentoyhtiö Ryanair on ilmoittanut lopettavansa lennot talvikaudeksi Tampere-Pirkkalaan, eikä terminaaliin ole muuta liikennettä tällä hetkellä. Mikäli liikennetilanne muuttuu, Finavialla on valmiudet ottaa T2 käyttöön lentoliikennettä varten.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman ykkösterminaali palvelee matkustajia normaalisti. Tulevana talvena Tampere-Pirkkalasta pääsee useilla päivittäisillä lentovuoroilla Helsinkiin ja Tukholmaan sekä säännöllisillä chartereilla mm. Kanarian saarille.

Finavia tukee Pirkanmaan matkailu- ja elinkeinopäättäjien työtä uusien operaattorien houkuttelemiseksi. Finavia on investoinut T2:n kehittämiseen yhdessä alueen kuntien kanssa, jotta alueen lentoliikennetarpeille olisi mahdollisimman hyvät lentoasemapalvelut.

"Tampere-Pirkkalan tiloja ja palveluita on uudistettu viime kuukausina vastaamaan lentomatkustajien sekä lentoyhtiöiden tarpeita erittäin hyvin. Erinomainenkaan lentoasema ei kuitenkaan synnytä lentoliikennettä, vaan kysyntä ratkaisee eli riittääkö koneisiin matkustajia", kertoo Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

Ryanair operoi syyskauden viimeiset lentonsa Tampere-Pirkkalaan 2. marraskuuta 2015. Lentoyhtiön palvelut ovat siis vielä syyslomalaisten käytössä.

"Odotamme lentoasemalle vilkasta syyskautta. Pirkanmaalaiset ovat perinteisesti matkustaneet ahkerasti syyslomien aikaan. Teemme Finaviassa kaikkemme eri toimijoiden kanssa, että lentoasemalta olisi jatkossakin tarjolla yhteyksiä mahdollisimman kattavasti. Lentoyhteyksien käyttäminen on edellytys sille, että liikenne Tampere-Pirkkalasta voisi tulevaisuudessa kasvaa", Nurminen toteaa.

Lue myös:

Vuonna 2014 Tampere-Pirkkalan lentoasemaa käytti 412 609 lentomatkustajaa. Alkuvuonna tammi-heinäkuussa liikenne on vähentynyt Tampere-Pirkkalassa 10 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.