Tibet Airlines avasi ensimmäisenä kiinalaisyhtiönä lennot Helsinki-Vantaalle - jo 44 viikkovuoroa Kiinaan

TA_gatearrivalVuosien odotuksen jälkeen ensimmäinen kiinalaisen lentoyhtiön reittiavaus Helsinki-Vantaalle on totta. Tibet Airlinesin Airbus A330 laskeutui Helsinki-Vantaalle Jinanista ja Lhasasta illalla 8. huhtikuuta. Toukokuusta lähtien reittiä lennetään jo kahdesti viikossa. Avauksen myötä Helsinki-Vantaalta on tarjolla jo huimat 44 viikkovuoroa eri kohteisiin Kiinassa.

Tibet Airlinesin lento TV6001 saapui Helsinki-Vantaalle maanantai-iltana 8. huhtikuuta noin kello 20.00 Yhtiön Airbus A330-200 -kone (B-1047) vastaanotti laskun jälkeen rullaustiellä lentoaseman pelastusajoneuvojen vesisuihkutervehdyksen. Kyseessä on perinteinen tapa huomioida uusien lentoyhtiöiden avauslentoja.

TA_avaus_suihkuHelsinki-Vantaalla avauslentoa juhlistivat Tibet Airlinesin toimitusjohtaja Bai Weisan, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Jinan ja Vantaa ovat ollee ystävyyskaupunkeja vuodesta 2001 lähtien. Reittiavauksen eteen on tehty merkittävästi töitä Vantaan ja Jinanin kaupunkien sekä Tibet Airlinesin lisäksi myös lentokenttäyhtiö Finavialla.

"Todistimme juuri ensimmäisen Tibet Airlinesin saapumista Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö, joka avasi reitin Suomeen. Näemme tämän reittiavauksen tarjoavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille ja kiinalaisille yhtiöille sekä uusia kokemuksia matkailijoille", avasi Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

TA_KimmoMaki_2"Avauksen myötä Helsinki-Vantaalta lennetään jo 44 viikkovuoroa Kiinaan. Lentoasemalta on kaikkiaan tarjolla jo 160 suoraa reittiyhteyttä ympäri maailmaa. Nyt myös Jinan ja Lhasa ovat tarjolla suomalaisille ja eurooppalaisille matkailijoille. Uskon myös, että kiinalaismatkustajat nauttivat Helsingistä, Vantaasta ja koko Suomesta", jatkoi Mäki.

"Kyseessä symbolinen ja merkittävä reittiavaus. Nyt meille lentää länsimaisten yhtiöiden ohella jälleen yksi uusi aasialaisyhtiö, joka tuo lisää tasapainoa. Reittiavaus tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia muille lentoyhtiöille Suomessa ja Euroopassa", kommentoi Mäki reittiavauksen merkittävyyttä Lentoposti.fi:lle.

TA_BaiWeisan"Olen liikuttunut ja jännittynyt tästä. Olemme ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Suomessa ja se on todellinen merkkipaalu. Tulemme Kiinan korkeimmalta paikalta ja Tibet Airlines lentää hyvin korkealla sijaitsevalta lentokentältä. Uusi reitti yhdistää Jinanin ja Vantaan ystävyyskaupungit", avasi Tibet Airlinesin toimitusjohtaja Bai Weisan.

"Toivotamme kaikki tervetulleiksi ottamaan lentomme Kiinaan Shadongin maakuntaan ja Jinanin kaupunkiin sekä erityisesti Tiibetiin. Siellä voi tutustua Tiibetin kulttuuriin ja historiaan sekä kuuluisiin nähtävyyksiin. Tulette nauttimaan ajastanne", jatkoi Weisan.

TA_RitvaViljanen"Onnittelen Tibet Airlinesia ja Finaviaa onnistuneesta reittiavauksesta Kiinan Jinaniin. Suora reitti Vantaan ja Jinanin on ollut päämäärämme jo lähes kolmen vuoden ajan. Tänään juhlimme uutta reittiä, joka tekee meistä naapureita vain muutaman tunnin matkan päässä ", aloitti Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

"Näemme liiketoimintamahdollisuudet huimiksi tämän uuden reitin myötä sekä uutena avauksena myös turismille Kiinassa ja Suomessa. Nyt juhlimme uutta reittiä yhteistyökumppanimme Finavian kanssa", päätti Viljanen maljan nostoon.

TA_nauhakatki Tibet Airlinesin suunnitelmissa on tuoda Suomeen merkittävästi lisää kiinalaismatkustajia ja houkutella myös suomalaiset tutustumaan uuteen kohteeseen Kiinassa.

Avauslennolla Helsinki-Vantaalla saapui noin 250 matkustajaa. Toistaiseksi lentoja on myyty ja markkinoitu vasta Kiinassa ja kyseessä ovat olleet pakettimatkat. Toistaiseksi lippuja ole voinut käytännössä ostaa Suomesta.

"Huhtikuun lennot jo on myyty lähes täyteen ja tilanne on lähes sama myös toukokuun osalta, jolloin meillä on kaupunkien välillä jo kaksi viikkovuoroa", kommentoi Tibet Airlinesin Suomen maajohtaja Liu Yukun Lentoposti.fi:lle

TA_logoKiinalaisyhtiön tulo Helsinki-Vantaalle on mahdollisuus myös Finnairille, joka saanee lennoillensa Eurooppaan ja takaisin merkittävästi uusia jatkomatkustajia. Samaan tapaan myös muut Helsinki-Vantaan yhtiöt hyötyvät tulevaisuudessa uuden kiinalaisyhtiön Suomen reittiavauksesta.

Tibet Airlinesin lento TV6001 lähtee Jinanin lentokentältä iltapäivällä kello 15.30 ja saapuu Helsinki-Vantaalle kello 20.30. Paluulento lähtee Helsinki-Vantaalta kello 22.30 ja saapuu Kiinaan kello 12.30 seuraavanan päivänä. Lentopäivä on toistaiseksi maanantai ja 9. toukokuuta alkaen mukaan tulee toinen viikkovuoro, joka lennetään torstaisin. Sama kone miehistöineen kulkee myös Lhasaan saakka.

Kyseessä on Tibet Airlinesin ensimmäinen mannertenvälinen lentoreitti ja samalla yhtiön pisin reitti.

Kevättä kohti kulkiessa myös toisen kiinalaisyhtiön lennot Helsinki-Vantaalle lähestyvät. Juneyao Air avaa lennot Helsinki-Vantaan ja Shanghain välillä 28. kesäkuuta 2019.

Laajat jatkoyhteydet Jinanista ympäri Kiinaa

Jinanin lentokentältä matkustajille puolestaan avautuu laajat jatkolentomahdollisuudet Tibet Airlinesin ja Shandong Airlinesin lennoilla tai nopeilla junilla, joilla pääsee mm. Pekingiin 1,5 tunnissa. Lentoaika Jinanista Helsinki-Vantaalle on noin 9 tuntia ja 45 minuuttia. Avauslento kesti koneen lentäjän mukaan noin yhdeksän tuntia.

Tibet_crewJinanin kautta on mahdollisuus päästä sujuvasti myös yhdelle maailman korkeimmalla sijaitsevalla lentokentälle Lhasaan. Kyseessä on Tiibetin autonomisen alueen keskus, jonka lentokenttä sijaitsee noin 3500 metrin korkeudella merenpinnasta.

Jinan on Shandongin maakunnan pääkaupunki, joka sijaitsee maan toiseksi pisimmän joen eli Keltaisenjoen varrella. Kaupungissa on noin yhdeksän miljoonaa asukasta. Siellä sijaitsee mm. Kiinan pyhistä vuorista ja maailmanperintökohde Taishan-vuori.

Tibet Airlinesin Airbus A330-200 -koneissa on kolmiluokkainen 278-paikkainen matkustamo. Ensimmäisessä luokassa on 12 matkustajaistuinta, economy comfortissa noin 31 paikkaa loput 235 paikkaa. 

Tibet_acVuonna 2010 perustettu Tibet Airlines vastaanotti ensimmäiset Airbus A319 -koneet keväällä 2011. Nyt laivastossa on kaikkiaan kolmisenkymmentä konetta, joista viisi on laajarunkoisia A330-200 -koneita.

Yhtiö lentää pääosin Kiinan sisäisiä lentoja mutta nyt avatun Helsinki-Vantaan reitin lisäksi kohdelistalla ovat tai ovat olleet myös Nepalin Kathmandu, Venäjän Sotsi ja Thaimaan Ko Samui.

Lue myös aiemmat uutisemme Tibet Airlinesin avauksesta: