Traficom hyväksyi FinnHEMSin uuden lentotoimintaorganisaation vastuuhenkilöt

Finhemms_ohjaajaFinnHEMSin oman lentotoimintaorganisaation valmistelu on loppusuoralla, kun lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy kokonaisuudessaan FinnHEMSille helmikuussa 2022. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n uuden organisaation ja siihen liittyvät käsikirjapäivitykset kokonaisuudessaan.

FinnHEMSin vastuullinen lentotoimintaorganisaatio astui voimaan 1.1.2022 alkaen. Muutosten hyväksymisen jälkeen FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen ottaa vastuulleen myös lentotoimintaorganisaation vastuullisen johtajan tehtävät.

FinnHEMSin lentotoiminnan johtajaksi on nimitetty Juha Ahtola. Hän siirtyi lentotoiminnan johtajan tehtäviin Coptersafetyltä, johta hän toimi turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta vastaavana johtajana. Aiemmin Ahtola on toiminut Finnairilla liikennelentäjänä ja simulaattorikouluttajana. Hänellä on lisäksi ilmailuturvallisuuden johtamisen tutkinto Lontoon yliopistosta. 

FinnHEMSin koulutuspäälliköksi nimitettiin Kim Suuronen. Hänellä on pitkä kokemus lentäjänä offshore-tehtävissä sekä HEMS-lentäjänä. Suuronen on toiminut aiemmin myös kouluttajana mm. Suomen ilmailuopistossa Porissa. Helikopterilentäjän koulutuksen lisäksi Suurosella on terveystieteiden maisterin tutkinto.

Aiemmin yhtiön koulutuspäällikkönä toiminut Petteri Jokinen siirtyy Airbus Helicopters H135 (EC135) -lentäjien ryhmäpäälliköksi. Uuden H145-ryhmäpäällikön rekrytointiprosessi on vielä kesken. 

 
FinnHEMS valmistautuu ottamaan 
lentotoiminnan valtakunnallisesti haltuun 

Lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy kokonaan FinnHEMSin omaksi tuotannoksi helmikuussa 2022, kun FinnHEMSin ja lento-operaattori Babcock Scandinavian AirAmbulancen välinen palvelusopimus päättyy.

Jatkossa valtakunnallista lentotoimintaa kaikissa tukikohdissa operoi tytäryhtiö FinnHEMS Lentopalvelut, johon pohjoisten tukikohtien henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella.

Eteläisten tukikohtien lentotoiminnassa muutos on tehty jo syksyllä 2020. Operointi kaikissa tukikohdissa jatkuu nykyisellä kalustolla.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi lääkärihelikopteritoiminnan lentotoiminnan muutoksesta vuonna 2019. Varsinaisesta ensihoidosta vastaavat jatkossakin yliopistolliset sairaanhoitopiirit ja Lapin sairaanhoitopiiri.

FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n lentotoimintaorganisaatio 1.1.2022 alkaen: 

  • Accountable Manager Jari Huhtinen 
  • Flight Operations Manager Juha Ahtola 
  • Compliance Monitoring Manager, Safety Manager Tuomas Suominen 
  • Crew Training Manager Kim Suuronen 
  • EC135 Fleet Chief Petteri Jokinen 
  • Continuing Airworthiness Manager Tony Ellonen 
  • Ground Operations Manager Kimmo Pendolin

    Lue myös: