Yli 500 haki Ilmavoimien lentäjäkoulutukseen

FAF_vinka_1Ilmavoimien lentoreserviupseerikurssi on säilyttänyt suosionsa ja viimeisin 15. tammikuuta päättynyt erikoisjoukkohaku keräsi yli 500 hakijaa. Lentoreserviupseerikurssin suorittaminen on portti taivaalle ja sotilaslentäjän arvostettuun ammattiin.

Lentoreserviupseerikurssille valitaan vuosittain 35–45 oppilasta. Tänä vuonna hakemuksia saapui noin 550. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hakijamäärä on vaihdellut 500–650 hakijan välillä. Hakijamäärä täyttää Ilmavoimien kurssille asettamat tavoitteet. Edellisvuonna hakijoita oli 632.

"Reilu viitisensataa hakijaa on kurssin keskimääräinen hakijamäärä, ja valinnan kannalta se on myös riittävä määrä. Valintakokeisiin pääsee noin neljäsataa hakijaa", kertoo valintaupseeri majuri Petri Kettunen Ilmasotakoulusta.

Lentoreserviupseerikurssilla perehdytään ensin ilmailuteoriaan ja sovelletaan kaikki opittu heti käytäntöön. Kokelaat saavat reservin upseerin johtajakoulutuksen ohella noin 35 tunnin lentokoulutuksen Vinka-alkeiskoulukoneella.

Lentoreserviupseerikurssi järjestetään Ilmasotakoulussa Tikkakoskella. Palvelusaika kurssilla kestää 347 vuorokautta. LentoRuk:laiset astuvat palvelukseen heinäkuun saapumiserän yhteydessä.

FAF_HN_1Lentoreserviupseerikurssin suorittaneet reservin sotilaslentäjät voivat hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun kadettikurssin ohjaajalinjalle ja kouluttautua edelleen Ilmavoimien, Maavoimien tai Rajavartiolaitoksen lentäjiksi.

Ohjaajaopintosuunnille pääsee vuosittain 10–18 henkeä. Lentoreserviupseerikurssin suorittaminen on siis todellinen portti taivaalle ja arvostettuun ammattiin. 

Ilmavoimien erikoiskoulutus keskittyy Ilmasotakouluun Tikkakoskelle. Lentotekninen koulutus alkaa vuoden 2014 alussa ensimmäistä kertaa Ilmasotakoulussa. Lentoteknisen kurssin lisäksi myös sotilaslentäjien jatkokoulutus sekä Hawk-suihkuharjoituskoneet siirtyvät Tikkakoskelle vuoden 2014 loppuun mennessä. Koulutuksen tiivistyessä samaan tukikohtaan tehostuu myös eri alojen välinen koulutusyhteistyö.

Lue myös: