Malmin lentopaikan avaaminen virkistyskäyttöön viivästyy - Helsinki vihjaa luvattomasta ilmailusta

HF_lentopaikkaHelsingin kaupunki ilmoitti huhtikuussa 2021 avaavansa Malmin lentopaikan alueen virkistyskäyttöön nopealla aikataululla. Suunnitelma on kuitenkin viivästynyt, koska kaupungin mukaan alueella on turvallisuusriskejä.

Helsinki oli suunnitellut avaavansa Malmin lentopaikan alueen virkistyskäyttöön alkukesän aikana samalla, kun kaupunki valmistautuu alueen rakentamiseen. Nyt Helsinki kertoo, että alueen avaaminen kaupunkilaisten virkistyskäyttöön kuitenkin viivästyy mahdollisten turvallisuusriskien selvittämisen ajaksi.

Kaupungin mukaan lentopaikan alueella ja sen lähialueilla on tehty havaintoja lentotoiminnasta, joka olisi tapahtunut ilman maanomistajan eli Helsingin kaupungin lupaa tai ennakkotietoa.

Nyt kaupunki selvittää ratkaisuvaihtoehtoja alueen käytön turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä pyritään tekemään siten, että avaaminen viivästyisi mahdollisimman vähän.

IMG_20200102_133015Kaupunki haluaa varmistaa, että alueen virkistyskäyttöön kuuluva rajoittamaton liikkuminen alueella on turvallista kaikille kaupunkilaisille.

Lentotoiminta Malmin lentopaikalla keskeytettiin 14. maaliskuuta 2021, kun kiitotie suljettiin ja helikopteritoiminta kiellettiin. Nykyisellään kiitotie on suljettu ilmailuntiedotuspalvelussa 14. syyskuuta 2021 saakka. 

Malmin lentopaikan alueella toimii edelleen ilmailualan yrityksiä kuten helikoptereita huoltava organisaatio.

Helsinki rakennuttaa kesän aikana lentopaikan alueella uusia väyliä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön. Suunnitelmat pitävät sisällään loppuvuodella tai vuodelle 2022 myös ulkokuntoilualueen ja lasten leikkipaikan rakentamisen.

Pelastuslaitoksen uudelle asemalle, joka toimii Rajavartiolaitoksen entisessä tukikohdassa avataan kesäkuun aikana lentopaikan poikki kulkevat hälytysajoreitit.

Lentopaikkaa suunnitellaan käytettäväksi erilaisiin tapahtumiin. Kaupungin suunnittelemaa virkistyskäyttöä aiotaan mahdollistaa koko rakentamisen ajan, jonka odotetaan kestävän jopa parikymmentä vuotta.

Lue myös: