Norse Atlantic Airways jälleenvuokraa neljä 787 Dreamlineria Air Europalle - avauslento kesäkuussa

EC-NEI_310322Norjalainen Norse Atlantic Airways ja espanjalainen Air Europa ovat solmineet sopimuksen neljän Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneen jälleenvuokrauksesta espanjalaisyhtiön käyttöön. Norse Atlantic Airwaysin vuokraamat koneet seisovat Oslon asematasolla odottamassa yhtiön transatlanttisten lentojen käynnistämistä.

Uusi halpalentoyhtiö Norse Atlantic Airways pyrkii avaamaan transatlanttiset kaukolennot Oslosta, Lontoosta ja Pariisista Pohjois-Amerikkaan. Viimeisimmän julkistetun tavoiteaikataulun mukaan lentojen odotetaan käynnistyvän kesäkuussa 2022.

Omat haasteensa hankkeelle ovat tuoneet koronaviruspandemia sekä nyt myös osaltaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Pandemian aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat osaltaan väistymässä, mutta sotatoimet Ukrainassa nostavat kustannuksia mm. polttoaineen osalta.

Norse_ohilentoNorjalaisyhtiö on vuokrannut kaikkiaan 15 Boeing 787 Dreamlineria operointiinsa ja näistä jo yhdeksän seisoo Oslon lentokentän asematasolla odottamassa lentojen käynnistymistä.

Nyt Norse Atlantic Airways vuokraa Air Europan käyttöön kaksi Boeing 787-8 ja kaksi Boeing 787-9 Dreamlineria. Sopimuksen on määrä tuoda positiivista kassavirtaa Norse Atlantic Airwaysille seuraavan 18 kuukauden ajan.

"Jälleenvuokraussopimus Air Europan kanssa tarjosi mahdollisuuden positiiviseen kassavirtaan lentokoneista, joita emme aikoneet hyödyntää täysimääräisesti liikenteemme käynnistysvaiheessa. Sopimus vahvistaa jo ennestään vahvaa taloudellista asemaamme. Olemme edelleen sitoutuneita strategiaamme tulla markkinoille varovasti ja ja kasvaa asiakaskysynnän perusteella”, sanoi Norse Atlantic Airwaysin toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

Vuokratut lentokoneet toimitetaan Air Europalle vuoden 2022 toisen neljänneksen aikana. Jälleenvuokraussopimuksen viimeistelyn odotetaan valmistuvan huhtikuun lopulla.

Norse_kohteetNorse Atlantic Airways aikoo käynnistää lipunmyynnin vielä huhtikuun aikana ja avauslennon on määrä nousta ilmaan kesäkuussa 2022. Yhtiön suunnitelmissa on tarjota lentoja Oslosta, Pariisista ja Lontoosta New Yorkiin, Los Angelesiin ja kohteisiin Floridassa. Reittiverkosto paljastetaan lipunmyynnin aloituksen yhteydessä.

"Uskomme vahvasti transatlanttisen matkustuskysynnän palaavaan täyteen mittaansa, sillä ihmiset haluavat kokea uusia kohteita, nähdä ystäviä ja perheenjäseniä sekä matkustaa työn puolesta. Norse Atlantic Airways tarjoaa edullisia hintoja polttoainetehokkailla Boeing 787 Dreamlinereilla vapaa-ajan matkailijoille ja hintatietoisille liikematkustajille", jatkoi Larsen.

Lue myös: