Play lentää - ensimmäinen kokopunainen Airbus suuntasi Reykjavikista Lontoon Stanstediin

Play_takeoffIslantilaisen halpalentoyhtiö Playn avauslento suuntasi 24. kesäkuuta Reykjavikista Lontoon Stanstediin. Punavalkoisia Airbus A321neo -koneita on määrä nähdä kasvavissa määrin reiteillä Islannin ja Euroopan välillä.

Playn ensimmäinen kokopunainen Airbus A321neo (TF-AEW) saapui Reykjavikiin 17. kesäkuuta ja sai vesisuihkutervehdyksen. Nyt viikkoa myöhemmin avauslento on lennetty Lontoon Stanstediin ja toinen pelastusajoneuvojen antama vesisuihkutervehdys on takana.

Play_saapuu_islantiinPlay lentää Islannista seitsemään kohteeseen Euroopassa. Ne ovat Alicante, Barceloona, Berliini, Kööpenhamina, Lontoo, Pariisi ja Teneriffa. Punaisten Airbusien määrän odotetaan kasvavan kolmeen kesän 2021 aikana.

Play heitti romukoppaan myös perinteiset lentoyhtiöiden uniformut ja toi tilalle jotain mukavampaa päällepantavaa. Matkustamohenkilökunnan punaharmaat asut ja valkoisine tennistossuineen poikkeavat melkoisesti valtavirrasta.

Play on perustettu kaatuneen WOW air:n tilalle ja myös uuden yhtiön tavoitteena on lentää Islannista itään ja länteen.

Kesäkuussa 2019 entiset WOW airin ja Air Atlantan johtajat ilmoittivat aikeensa uuden lentoyhtiön perustamisesta Islantiin. Tuolloin työnimeksi ilmoitettiin WAB air (We Are Back), joka sittemmin vaihtui muotoon Play. Alunperin Playn oli määrä aloittaa lennot jo vuonna 2020.

Play_ilmassaPlay_uniforms

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös: