Ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Italiaan - lentoyhtiöt peruvat lentoja

M19_um_osastoSuomen ulkoministeriö päivitti 3. maaliskuuta matkustustiedotetta Italian osalta. Sen mukaan tarpeetonta matkustamista useille hallinnollisille alueille Italiassa. Useat lentoyhtiöt kuten Lufthansa, Ryanair ja SAS ovat jo peruneet lentojaan alueelle.

Ulkoministeriön mukaan koronavirusepidemian (COVID -19) tilanne on muuttunut viime päivinä ja tartuntariski on suurentunut Pohjois-Italiassa Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueilla.

Turvallisuustason osalta ulkoministeriö kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Myös muilla alueilla on ministeriön mukaan todettu tartuntatapauksia. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Italian viranomaiset ovat ottaneet käyttöön muun muassa liikkumista rajoittavia erityistoimenpiteitä.

Tapahtumia on peruutettu ja julkisia kokoontumisia kehotetaan välttämään. Viranomaisohjeiden seuraaminen tärkeää.

Matkustustiedotteessa huomautetaan myös, että kiristyneet turvallisuusjärjestelyt saattavat aiheuttaa viivästyksiä lentokentillä ja matkustaessa muutenkin. Matkustajia kehotetaan varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa.

THL totesi 3. maaliskuuta, että koronavirusepidemian tilanne on muuttunut viime päivinä ja epidemia-alueeksi määritellään tällä hetkellä Manner-Kiinan lisäksi Iran, Etelä-Korea sekä koko Italia.

Lentoyhtiöistä ainakin Lufthansa, SAS ja Ryanair ovat ilmoittaneet lentojen perumisista Italian kohteisiin. Finnair ei ole ainakaan toistaiseksi ilmoittanut lentojen perumisista Euroopan kohteisiin. Suomalaisyhtiö muutti jo helmikuussa Milanon lentojensa peruutus- ja muutosehtoja.

Emilia-Romagna: Vältä tarpeetonta matkustamista
Lombardia: Vältä tarpeetonta matkustamista
Piemonte: Vältä tarpeetonta matkustamista
Veneto: Vältä tarpeetonta matkustamista

Italia: matkustustiedote

Lue myös: