Airlineratings.com: Qantas jälleen maailman turvallisin - myös Finnair listattu 20 parhaan joukkoon

qantas_tailsAirlineratings.com rankkasi viidettä kertaa maailman turvallisimmat lentoyhtiöt. Kehuja saa erityisesti Qantas 97-vuotisella turvallisella operointihistorialla. Sille ei ole sattunut suihkukoneaikakaudella yhtään lentoturmaa. Airlineraings.com listasi vertailussaan 20 turvallisinta lentoyhtiötä. Mukana on kuusi eurooppalaisyhtiötä, joista yksi on edelleen Finnair.

Erityisesti Airlineratings.com nostaa esiin Qantasin jo viidettä kertaa. Sen takana on yhdeksäntoista yhtiötä, jotka Airlineratings.com ilmoittaa ainoastaan aakkosjärjestyksessä ilman kannanottoa keskinäiseeen järjestykseen.

Muut yhtiöt ovat: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic ja Virgin Australia.

Edellisvuoden turvallisimpien listalta ovat pudonneet pois amerikkalaisyhtiöt Delta Air Lines ja United Airlines. Niiden tilalla ovat nouseet Lähi-Idän toimijat Emirates ja Royal Jordanian Airlines.

Airlineratings.comin mukaan turvallisimmat halpalentoyhtiöt olivat aakkosjärjestyksessä: Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling, ja Westjet. Ainoa muutos listauksessa edellisvuoteen on Frontierin nousu Jetstar Asian tilalle.

Mukana ovat vain kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditoinnin läpikäyneet halpalentoyhtiöt. IOSA-audioinneissa seurataan kahden vuoden välein yli 1000 lentoyhtiötoiminnan parametriaä.

Kaikkiaan Airlinesratings.comin selvityksessä mukana olleista 409 lentoyhtiöstä 165 sai Airlineratings.com:n seitsemän tähteä. Kolmen tähden yhtiöitä listalla oli 19. Viisi lentoyhtiötä sai vain yhden tähden. Turvattomimpien hännillä olivat lentoyhtiöt Indonesiasta, Nepalista ja Surinamista.

Seitsemän tähden listalle päästäkseen on läpäistävä IOSA-auditointi, pysyttävä pois EU:n mustalta listalta, kuolemaan johtaneita onnettumuuksia ei saa olla tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, yhtiön on oltava FAA:n hyväksymä ja lisäksi lentoyhtiön kotivaltion on täytettävä ICAO:n kahdeksankohtaiset turvallisuusparametrit. Airlineratings.com ei huomioi lentoyhtiöille sattuneita vaaratilanteita arvionneissaan.

Airlineratings.comin mukaan sen listausta ovat käyttäneet jo miljoonat lentomatkustajat 232 eri maasta.

Lue myös muita lentoturvallisuusaiheisia uutisiamme: