EASA varoittaa operaattoreita Itäisen Välimeren ilmatilasta - myös Finnair lentää alueella

BlacklabeledEuroopan lentoturvallisuusvirasto EASA varoittaa operaattoreita Itäisen Välimeren ja  Nicosian lentotiedotusalueen ilmatilasta. Syynä ovat seuraavan 72 tunnin kuluessa Syyriaan mahdollisesti kohdistuvat ilmaiskut. Varoitus saattaa vaikuttaa myös Finnairin lentoihin alueella.

EASA varoittaa operaattoreita ilmaiskuista Syyriaan, jotka toteutetaan ilmasta-maahan vaikutuskyvyn aseilla tai risteilyohjuksin seuravan 72 tunnin kuluessa. Ilmaiskut saattavat aiheuttaa häiriötä tai katkoksia navigointitarkkuuteen. Varoitus on annettu alkuillasta 10. huhtikuuta 2018.

Operaattoreiden tuleekin ottaa asia huomioon lentoja suunnitelleessaan. Finnair lentää alueella ainakin Israelin Tel Aviviin ja Kyproksen Pafokselle.

Lentoturvallisuusviraston varsinainen Syyriaan kohdistuva konfliktialueen varoitus on päättynyt 4. huhtikuuta 2018 eikä uutta ole vielä julistetttu. Siinä operaattoreita varoitettiin sotilasoperaatioista ja riskistä siviili-ilma-alukselle tulla väärin tunnistetuksi. Alueella on merkittävä määrä ilmatorjuntakalustoa, joka aiheuttaa riskiä lennoille kaikille lentokorkeuksilla.