Emirates hakee lisää lentäjiä - rekrytointikiertue pysähtyy Helsinkiin 26. ja 27. helmikuuta 2024

Emirates_rekry_2024Emirates hakee lisää lentäjiä ja järjestää rekrytilaisuuden Helsingissä 26.-27. helmikuuta 2024 Lentoliikenne on toipunut vauhdilla ja osaavalle henkilökunnalle on kova tarve. Tarjolla on pysyviä työsuhteita. Emiratesin lentäjäkiertue kulkee Norjasta Suomeen sekä Ruotsiin, joiden jälkeen edessä on vielä Australia ja Uusi-Seelanti.

Emirates hakee palvelukseensa lentäjiä ja järjestää kaksipäiväisen rekrytointitilaisuuden Helsingissä. Ensimmäisen päivän infotilaisuudet alkavat 26. helmikuuta kello 10.00 ja kello 12.00. Kolmas infotilaisuus järjestetään 27. helmikuuta kello 12.00.

Tapahtumapaikkana toimii hotelli Crowne Plaza osoitteessa Mannerheimintie 50.
Kyseessä on avoin ns. walk in -rekrypäivä, johon ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 EmiratesTilaisuuksissa pääsee keskustelemaan Emiratesin rekrytointiryhmän kanssa kaikista hakuprosessiin liittyvistä asioista. Tarjolla on myös tietoa asumisesta Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, koulutuksesta ja työvuorolistoista sekä tarjottavista eduista. Paikalla odotetaan olevan myös Emiratesin suomalaislentäjiä, joiden määrä on viime vuosina ollut kasvussa.

 Varsinainen hakumenettely on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe järjestetään videohaastatteluna, jonka aikana on luvassa psykometrisiä kykyä ja päättelykykyä mittaavia kokeita sekä paneelihaastattelu. Toinen vaihe järjestetään Dubaissa, jossa järjestetään kaksipäiväinen arviointi. Sen aikana luvassa on simulaattoriharjoitus ja lääketieteellinen tarkastus. Jälkimmäinen sisältää myös viisumivaatimusten mukaiset HIV-, hepatiitti B - ja tuberkuloositestit. Emirates järjestää matkaliput lähimmältä lentokentältä Dubaihin.

Emirates hakee kiertueellaan lentäjiä sekä kapteenin että perämiehen tehtäviin ja tarjoaa mahdollisuuden pysyviin työsuhteisiin kuuden kuukauden koeajalla. Palkattavat lentäjät tulevat koulutussopimuksen piiriin, jonka rikkomismaksu on 42 000 Yhdysvaltain dollaria. Sopimus on voimassa 42 kuukautta.

Emiratesin nykyvaatimusten mukaisesti kapteenin tehtäviin voi edetä lennettyään 6000 lentotuntia, joista vähintään 2500 lentotuntia tulee olla ns. stick timea eli aikaa lentäjän istuimella Emiratesin lennoilla. Vähimmäisvaatimuksiin kuuluu myös neljä vuotta Emiratesin palveluksessa ja UAE:n ilmailuviranomaisen myöntämä ATPL-lupakirja. Tämän lisäksi on suoritettava hyväksytysti vähintään kuusi EBT-koulutusmoduulia (Evidence Based Training) Emiratesin laivastossa ja ikää tulee olla vähintään 30 vuotta.

EmiratesEmirates lentää Boeingin ja Airbusin valmistamila laajarunkokoneilla yli 150 kohteeseen eri puolille maailmaa. Yhtiön reittirakenteessa lentojen pituudet vaihtelevat 50 minuutista 17 tuntiin. Pisimmillään koko työmatkan pituus voi olla yhdeksän päivää. Vuosilomaa on tarjolla 42 päivän verran.

Emirates kertoo tarjoavansa kilpailukykyisen palkan ja yhtiön ollessa tuloskunnossa myös vuosittaisia bonuksia vaihdellen kahden viikon palkasta jopa 24 viikon palkkaan. Palkka on verovapaata. Emirates maksaa myös lupakirjavakuutukset pysyvää menetystä ajatellen mikäli syynä on onnettomuus tai sairaus.

Palkan lisäksi Emirates tarjoaa työntekijälle ja hänen perheelleen terveydenhuoltopalvelut pientä kuukausimaksua vastaan. Myös 4-19 -vuotiaiden lasten koulutusta rahoitetaan vuosittaisella summalla.

Parhaillaan käynnissä on myös Finnairin lentäjähaku.

Lue myös: