EU kieltää valkovenäläisiä lentoliikenteen harjoittajia käyttämästä ilmatilaansa ja lentokenttiään

EU_flags_1Eurooppa-neuvosto päätti 4. kesäkuuta tiukentaa Valko-Venäjän tilanteen johdosta voimassa olevia rajoittavia toimenpiteitä kieltämällä kaikenlaisilta valkovenäläisiltä lentoliikenteen harjoittajilta lentämisen EU:n ilmatilassa ja pääsyn EU:n lentoasemille.

EU:n jäsenmaiden on sen vuoksi kiellettävä kaikkien valkovenäläisten lentoliikenteen harjoittajien, myös markkinoivan lentoliikenteen harjoittajan, liikennöimien ilma-alusten laskeutuminen, lentoonlähtö tai ylilento alueellaan.

Päätös on jatkoa 24.–25. toukokuuta 2021 kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätelmille, joissa EU:n valtion- ja hallitusten johtajat tuomitsivat jyrkästi lentoturvallisuuden vaarantaneen Ryanairin lennon laittoman pakottamisen laskeutumaan Minskiin 23. toukokuuta 2021.

Päätelmissä tuomittiin myös se, että Valko-Venäjän viranomaiset pidättivät toimittaja Raman Pratasevitšin ja Sofia Sapegan, ja kehotettiin neuvostoa hyväksymään tarvittavat toimenpiteet, mukaan lukien henkilöiden ja yhteisöjen uudet luetteloon merkitsemiset asiaankuuluvan pakotekehyksen perusteella sekä uudet kohdennetut talouspakotteet.

Lue myös: