Eurowings Discover laajentaa wetlease-sopimusta Finnairin kanssa - kaksi A321-konetta Saksaan

Finnair_A321_TOEurowings Discover laajentaa wetlease-sopimusta Finnairin kanssa, kertoo saksalainen Aviation Direct. Lufthansan omistama lomalentoyhtiö on vuokrannut aiemmin Finnairilta kolme Airbus A350-900 -konetta miehistöineen. Aviation Directin mukaan osapuolet ovat solmineet vastaavan sopimuksen koskien kahta Airbus A321-kapearunkokonetta.

Finnair on löytänyt hankalassa tilanteessa ylimääräiselle kapasiteetilleen kannattavaa käyttöä vuokraamalla koneita miehistöineen muiden lentoyhtiöiden käyttöön. Ratkaisu on tuonut Finnairille tuottoja ja työllistää merkittävän määrän lentäjiä, matkustamohenkilökuntaa ja tekniikan työntekijöitä.

D-AIKA_230422Finnair on vuokrannut kolme laajarunkokonetta Saksaan Eurowings Discoverille ja neljä Airbus A321 -kapearunkokonetta British Airwaysille. Vuokrausjärjestelyiden ansiosta henkilöstön lomautukset Finnairilla ovat kesäkauden osalta ohi. Eurowings-sopimus yltää lokakuun lopulle ja British Airwaysin kanssa sopimus on syyskuun loppuun saakka.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner on kertonut saksalaiselle Aero.de:lle toivovansa nykyisin lokakuun lopulla päättyvälle Eurowings Discover -sopimukselle jatkoa myös talvikaudelle. Aviation Directin mukaan Finnairin nykyisestä liikevaihdosta noin 10 prosenttia tulisi ACMI-operaatioista (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance).

Nyt Finnairin raportoidaan vuokranneen Eurowings Discoverille kaksi A321 -konetta elokuusta 2022 lähtien. Niitä on Aviation Directin mukaan määrä käyttää Eurowings Discoverin lennoilla Frankfurtista. Saksalaisyhtiön lippukaupassa on tarjolla lentoja Finnairin vuokrakoneen siivin mm. Kanariansaarille.

D-AIUX_240422Saksalaismedian mukaan uusi kapearunkokoneiden vuokrasopimus olisi voimassa kesäaikataulukauden loppuun eli lokakuun 2022 lopulle saakka. Eurowings Discoverin mukaan vuokrakoneet tukevat yhtiön operatiivista vakautta kesän vilkkaan matkustuskauden aikana. Vuoden 2022 loppuun mennessä Eurowings Discoverin on määrä kasvattaa laivastoaan 21 omalla koneella.

Finnair vuokraa koneita ulos mutta myös omaan käyttöönsä

Eurowings Discover- ja British Airways -sopimusten lisäksi Finnairilla on myös muita wetlease-sopimuksia, jotka kattavat lentokoneet miehistöineen.

Finnairin osaomistustyhtiö Nordic Regional Airlines (Norra) on vuokrannut kaksi ATR 72-500 -konetta Norjaan Widerøen käyttöön. Norjalaisyhtiö puolestaan lentää Finnairille reittejä kahdella koneella Tromssasta ja Bergenistä Helsinki-Vantaalle.

Lisäksi Finnair on vuokrannut Iberialta kaksi Airbus-kapearunkokonetta, joilla lennetään reittejä Madridista ja Barcelonasta Helsinki-Vantaalle. Iberia on lentänyt Airbus A321 -koneella Finnairin Madridin reittiä 1. huhtikuuta 2019 lähtien ja Barcelonan reitillä 29. maaliskuuta 2020 lähtien. Finnair on kertonut paikkaavansa vuokrasopimuksella väliaikaista lentokonevajettaan. Kyseisen sopimuksen kerrottiin julkistuksen yhteydessä jatkuvan 30. maaliskuuta 2023 saakka.

DAT_A320_OYRUHViimeisimpänä Finnair vuokrasi liettualaiselta DAT LT:ltä Airbus A320-koneen, jonka on määrä lentää  Helsingistä Kööpenhaminaan, Lissaboniin ja Ouluun. Vuokrakausi yltää lokakuun 2022 lopulle saakka.

Finnair on lisäksi poistanut käytöstä laivastoonsa aiemmin kuuluneita Airbus A319, A320 ja A321 -koneita.

Aviation Direct: Two Airbus A321: Eurowings Discover expands Finnair wet lease
Aero.de: Finnair will mit Eurowings Discover verlängern

Lue myös: