Finnair harkitsee uuden hybridilainan liikkeeseenlaskua

Finnair_A350_model_1Finnair Oyj harkitsee uuden hybridilainan liikkeeseenlaskua. Mahdollinen liikkeeseenlasku voisi tapahtua lähitulevaisuudessa markkinatilanteen mukaan. Samanaikaisesti Finnair tarjoutuu vapaaehtoisesti ostamaan takaisin käteisellä sen nykyistä marraskuussa 2012 liikkeeseen laskettua 120 miljoonan euron hybridilainaa.


”Finnairilla on vahva maksuvalmius, ja haluamme huolehtia sen säilymisestä myös jatkossa. Uuden hybridilainan mahdollinen liikkeeseenlasku ja nykyisen hybridilainan takaisinostotarjous ovat osa laajarunkolaivastouudistuksemme rahoitusstrategiaa, joka pitää pääomarakenteemme vakaana ja joustavana”, sanoo Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

Takaisinostotarjouksen mukaisesti tarjottujen ja Finnairin ostettaviksi hyväksymien vuoden 2012 hybridilainan lainaosuuksien takaisinostohinta on 106 750 euroa kultakin vuoden 2012 hybridilainan 100 000 euron osuudelta lisättynä kertyneellä ja maksamattomalla korolla. Takaisinostotarjous päättyy 7. lokakuuta 2015 klo 16.00. Selvityspäivä on arviolta 13. lokakuuta 2015.

Edellä mainitut päivämäärät ovat alustavia, ja ne saattavat muuttua.Takaisinostotarjous on ehdollinen uuden hybridilainan onnistuneelle liikkeeseenlaskulle.

Finnair on nimittänyt Takaisinostotarjouksen yhteydessä Danske Bank Oyj:n tarjousasiamieheksi (”Tarjousasiamies”) sekä Danske Bank A/S:n ja Morgan Stanley & Co. International plc:n dealer manager ‑asiamiehiksi (kukin ”Dealer Manager ‑asiamies”). Finnair on nimittänyt uuden hybridilainan mahdollisen liikkeeseenlaskun yhteydessä Danske Bank A/S:n ja Morgan Stanley & Co. International plc:n pääjärjestäjiksi ja neuvonantajiksi sekä Pohjola Pankki Oyj:n pääjärjestäjäksi.

Lue myös: