Finnair lentää kesällä jo yli 60 kohteeseen – kohde- ja lentomäärät kasvavat rajoitusten helpottaessa

Finnair_tails_1Finnair valmistautuu lisäämään lentoja kesällä erityisesti vapaa-ajan kohteisiin, kun rokotekattavuuden kasvaminen todennäköisesti mahdollistaa matkustusrajoitusten vaiheittaisen lieventämisen eri maissa. Kesällä Finnair arvioi lentävänsä jo 60 kohteeseen. Odotettuja Hanedan ja Busanin reittiavauksia ei vielä.

Talvikaudella Finnair lensi noin 50 kohteeseen ja nyt kesäkaudelle 2021 on luvassa jo 60 eri kohdetta. Kesäkuussa Finnairin reittiverkostoon avautuvat Reykjavik, Vilna, Bodø Norjassa ja suomalaisten suosikit Nizza Ranskassa ja Lissabon Portugalissa.

Lentoja lisätään myös Kreikan saarille, kuten Rodokselle, Haniaan ja Santorinille sekä Espanjan Mallorcalle, Malagaan ja Alicanteen. Italian kesäkohteita ovat Rooma, Milano ja Venetsia.  

”Seuraamme tarkasti matkustusohjeistusten kehittymistä, ja meillä on joustavuutta lisätä tarjontaa kohteisiin, joihin on kysyntää ja joissa matkustusta avataan”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.  

 Pohjois-Amerikassa rokotekattavuus on edennyt hyvin. Finnair aloittaa kesäkuun puolessa välissä lennot Chicagoon ja Los Angelesiin, ja New Yorkin reittiä lennetään jopa kolme kertaa viikossa. Yhdysvaltojen lentojen toteutuminen riippuu Yhdysvaltojen matkustusohjeistusten kehityksestä.  

 ”Heinäkuussa tarkoitus on lisätä viikkovuoroja suomalaisten suosikkikohteisiin, matkustusohjeistukset luonnollisesti huomioiden”, jatkaa Orvér.  

Uusien Tokion Hanedan ja Etelä-Korean Busanin reittiavauksia Finnair ei tässä vaiheessa vielä julkistanut. Vielä loppuvuodesta 2020 Finnair suunnitteli avaavansa uuden Busanin-reitin Etelä-Koreaan kesäkaudella 2021. Alun perin Busanin reitin piti aueta jo vuoden  2020 maaliskuussa.

Finnairin on odotettu avaavan lennot myös Tokion Hanedan kentälle kesäkauden 2021 aikana. Koronaviruspandemia on toistaiseksi kuitenkin kiristänyt maahantulovaatimuksia Japaniin ja odotettu yleisöryntäys Tokion Olympialaisiin ei lisäksi toteudu.

 

Finnair mahdollistaa joustoa ja lisäturvaa kesän matkoihin 

Finnairilla on edelleen voimassa joustavat lippuehdot kaikille 31.8.2021 mennessä tehdyille varauksille. Matkustuspäiviä voi siis muuttaa myös sellaisissa lipputyypeissä, joissa muutokset eivät normaalisti olisi mahdollisia. 

Lisäturvaa matkalle tuo Finnair Koronaturva: Finnair Koronaturva sisältyy lentolippuun ilman lisämaksua, kun asiakkaalla on Finnairin myyntikanavista viimeistään 30.6.2021 ostettu Finnairin lentolippu, jossa lähtö on viimeistään 31.8.2021, matka kestää enintään 31 vuorokautta ja matka on ulkomaille Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta, Sveitsistä, Belgiasta, Hollannista, Italiasta, Espanjasta tai Irlannista.

Maskipakko_1Finnair Koronaturva on suunniteltu täydentämään asiakkaan omaa matkavakuutusta. Finnair Koronaturva tarjoaa lisäturvaa korona-aikana matkustavalle siltä varalta, jos asiakkaalla todetaan kohteessa COVID-19 virustartunta. Vakuutuksen myöntää AIG Europe S.A. -sivuliike. 

Finnair jatkaa edelleen myös monia muita terveysturvalliseen matkustamiseen liittyviä toimenpiteitä ja arvioi niitä säännöllisesti. Esimerkiksi suun ja nenän peittävän suojaimen käyttöä edellytetään edelleen kaikilta asiakkailta sekä henkilökunnalta niin lentoasemalla kuin lennon aikana. Finnair suosittelee, että asiakkaat saapuvat lentoasemalla hyvissä ajoin ennen lentoa, sillä esimeriksi matkustusasiakirjojen tarkastukset vievät nyt lentoasemalla tavallista enemmän aikaa.  

 Finnair edellyttää Suomeen tulevilta asiakkailta THL:n suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta. Toukokuun 11. päivästä alkaen Finnair hyväksyy myös koronarokotetodistuksen, ja samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 12-15- vuotiailta asiakkailta. Alle 12-vuotiaiden ei ole tarvinnut esittää terveystodistusta.  

 

Finnairin kohteet kesällä 2021 

 

Kotimaa  Eurooppa  Aasia  Pohjois-Amerikka 
Ivalo  Alicante  Bangkok  Chicago 
Kittilä  Amsterdam  Hongkong  Los Angeles 
Kuopio  Berliini  Seoul  New York 
Kuusamo  Bodø  Shanghai   
Oulu  Bryssel  Singapore   
Rovaniemi  Budapest  Tokio   
Tampere  Dublin     
Turku  Dubrovnik     
Vaasa  Düsseldorf     
  Edinburgh     
  Frankfurt     
  Funchal     
  Gazipasa     
  Gdansk     
  Göteborg     
  Hampuri     
  Hania     
  Heraklion     
  Krakova     
  Kööpenhamina     
  Lissabon     
  Lontoo     
  Málaga     
  Manchester     
  Milano     
  Moskova     
  München     
  Nizza     
  Oslo     
  Palma de Mallorca     
  Pariisi     
  Praha     
  Reykjavik     
  Rodos     
  Riika     
  Rooma     
  Split     
  Pietari     
  Tallinna     
  Tel Aviv     
  Tukholma     
  Venetsia     
  Vilna     
  Visby     
  Varsova     
  Wien     
  Zürich     

Lue myös: