Finnair palauttaa lentoyhteydet Bergeniin ja Tromssaan - operaattorina Widerøe

W_bombardierQ400aFinnair palauttaa lentoyhteydet Helsingistä Norjan Bergeniin ja Tromssaan 14. joulukuuta 2021 alkaen. Reittejä ennetään yhteistyössä Norjan alueellisen lentoyhtiön Widerøen kanssa. Lennot myy ja markkinoi Finnair. 

“Olemme iloisia voidessamme jälleen tarjota lentoja Bergeniin ja Tromssaan. Suomalaiset asiakkaamme pääsevät nyt suorilla lennoilla nauttimaan Norjan rannikon upeista vuonomaisemista. Norjalaiset asiakkaamme saavat puolestaan kätevät yhteydet Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin Finnairin kattavan verkoston kautta”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnair lentää talvikauden aikana maaliskuun loppuun asti Helsingistä Bergeniin keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Huhtikuun alussa alkavalla kesäkaudella Finnair lentää Bergeniin päivittäin. Finnair lentää Tromssaan tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin.  

Finnairin ja Widerøen julkistettiin lokakuussa 2017 ja lennot Bergeniin ja Tromssaan käynnistyivät toukokuussa 2018. Tuolloin reittiä lennettiin uusilla Embraer E-Jet E190-E2 -koneilla. Nyt lentoja operoidaan Widerøen pienemmillä 78-paikkaisilla Bombardier  Dash 8-Q400 -potkuriturbiinikoneilla.

Lennonaikainen tarjoilu perustuu Finnairin kahden matkustusluokan palvelukonseptiin (Lue uutisemme: Uudistettu Nordic Kitchen palaa Finnairin lennoille - ydintuotteen ympärille voi tilata välipaloja ja juomia). Sen myötä businessluokan tarjoiluvalikoimaan kuuluu kylmä salaatti, sekä lämpimiä ja kylmiä juomia. Economyluokassa tarjoillaan veloituksetta kahvia, muita tuotteita saatavilla omakustanteisesti lennon myyntivalikoimasta. Widerøen liikennöimillä reiteillä ei ole tarjolla lennonaikaista Wi-fi -yhteyttä.

LN-WEC_090718Finnairin osaomistusyhtiö Norran ATR 72-500 -koneita on parhaillaan lentämässä Widerøen omia Norjan sisäisiä lentoja. Widerøe on lisäksi lentänyt vuonna 2018 myös Finnairin Euroopan lentoja Helsinki-Vantaalta ainakin Berliiniin ja Wieniin.

Norjalaisen Widerøen lisäksi Finnairin lentoja lentää myös espanjalainen Iberia, joka palasi elo- ja syyskuussa Helsinki-Madrid ja Helsinki-Barcelona -reiteille.

Lue myös: