Finnairin omistama Norra hakee lentäjiä alkuvuodesta 2016 alkaville kursseille

Norra_logo(Päivittynyt 15.10 klo 17.30) Finnairin omistama Nordic Regional Airlines (Norra) aloitti lentäjähaun, jonka myötä etsitään lentäjiä tammikuussa 2016 alkavalle ensimmäiselle kurssille. Kaikkiaan Norra on palkkaamassa parikymmentä uutta lentäjää. Monivaiheinen valintaprosessi on hakijoille osittain maksullinen.

Norra varautuu kattamaan lentäjähaullaan tulevan talven ja sekä vuoden 2016 lentäjätarpeen, joka on todennäköisesti noin parikymmentä lentäjää. Heidät tullaan palkkaamaan kuluvan syksyn ja tulevan talven aikana.

"Nyt valittavilla lentäjillä katetaan yhtiön talven ja tulevan vuoden lentäjätarve. Arvioimme tällä hetkellä palkkaavamme ATR-perämiehen tehtäviin noin 15-20 lentäjää", kertoo Norran lentotoiminnasta vastaava apulaisjohtaja Tero Knuth Lentoposti.fi:lle.

Valintaprosessi koostuu useasta vaiheesta. Prosessin vaiheet ovat alkukarsinta sähköisen työnhakulomakeen tietojen perusteella, simulaattoritesti, haastattelu ja soveltuvuusarviointi.

Norra kutsuu osan minimivaatimukset täyttävistä hakijoista alkukarsinnan jälkeen ATR 42/72 -simulaattorilla tehtävään lentokokeeseen. Sen aikana hakijan toimia seurataan usean ohjaajan koneen ohjaimissa sekä PF- ja PNF-rooleissa (Pilot Flying ja Pilot Not Flying).

Norra_white_1Simulaattorissa suoritettavaa koetta seuraavat vielä haastattelu sekä soveltuvuusarviointi.

Lopulliset valinnat perustuvat kaikkien osa-aluiden yhteistulokseen mutta myös yksittäistä osa-aluetta voidaan pitää ratkaisevana. Hakijoiden on mahdollista saada palautettua soveltuvuusarvioinnin osalta.

Hakuprosessi on osittain maksullinen. Norra perii simulaattorikokeesta sekä soveltuvuusarvioinneista molemmista yhteensä 300 euron maksun.

Minimivaatimukset ovat vähintään 18 vuoden ikä, voimassaoleva ammattilentäjän lupakirja, monimoottorimittarilentokelpuutus, suoritettu ATLP-teoria ja MCC-ohjaamoyhteistyökoulutus. Lisäksi vaaditaan voimassaoleva lääketieleellinen I-luokan kelposuustodistus sekä sujuva suomen ja englannin kielen taito. Hakuaika päättyy 28. lokakuuta 2015.

Lentoposti.fi ei ole toistaiseksi tavoittanut Norran edustajaa saadakseen lisätietoja lentäjähausta.

 Nordic Regional Airlines Oy:n lentäjähaku

päivitys 15.10.2015 klo 17.30: Lisätty Norralta saadut kommentit palkattavien lentäjien määrästä.

Lue myös: