Helsingissä järjestetään maaliskuussa 2019 ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssi

AE_ilmassa_pohjaMAF Suomi ja Helsingin sähkölentokoneyhdistys järjestävät ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssin keskustakirjasto Oodissa 6. maaliskuuta 2019. Tarkoituksena on tarjota ajantasaista tietoa suomalaisille päättäjille ja jakaa tietoa lentämisen uudesta nopeasti kehittyvästä teknologiasta.

Ilmaston lämpenemisen vuoksi ekologiseen lentämiseen liittyvät asiat ovat kaikkien ilmailun toimijoiden asialistalla korkealla. Lähitulevaisuudessa lentäminen voi olla myös päästötöntä, hiljaisempaa, nopeampaa sekä edullisempaa. Ekologista teknologiaa otetaan käyttöön lentämisessä ja kaupunkiliikenteeseen on vauhdilla tulossa sähköllä toimivia lentokoneita.

AE_latausMAF Suomen ja Helsingin sähkölentoyhdistyksen järjestämässä konferensissa pyritään nostamaan julkiseen keskusteluun nopeasti etenevä ekologinen kehitys lentämisen teknologiassa.

Lisäksi halutaan tuoda esille tämän kehityksen Suomelle tuomat mahdollisuudet ja haetaan myös vastauksia kysymyksiin: Miten Suomi pysyy tässä kehityksessä mukana? Miten asia pitää huomioida kaupunkiarkkitehtuurissa?

Päivän päättää poliittinen debatti, jossa mukana mm. energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.), kansanedustaja tekniikan tohtori Jyrki Kasvi (vihr.), kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin.) ja kansanedustaja rikosylikonstaapeli Mika Raatikainen (ps.).

Ekologisen ja sähköisen ilmailun sekä sen teknologian kehittyminen on MAF Suomelle hyvin tärkeä asia. Lentämiseen liittyvät asiat ovat sekä kehittyvissä maissa että Suomessa hyvin keskeinen MAF Suomen toimintamuoto. Tulevaisuus tuo tullessaan merkittäviä muutoksia myös MAF:n toimintaan.

Suomen ensimmäinen sähkölentokone esiteltiin yleisölle Malmin lentokentällä 31. heinäkuuta 2018. Sähkölentokoneyhdistyksen Pipistrel Alpha Electro (OH-U682) -ultrakevyt lensi taivaalla lyhyen lennon lähes äänettömästi.

AE_Frisk_piiritettyEkologisen ja sähköisen lentämisen konferenssi järjestetään Helsingin kaupungin kirjastossa Oodissa 6. maaliskuuta klo 8-16.  Konferenssia tukemassa mm. lentokonevalmistaja Diamond, Finavia, Finnair, Innovarch, Lilium ja Neste.

Tilaisuuteen saapuville on järjestäjän puolelta pakollinen ilmoittautuminen ja sen voi tehdä osoitteessa www.maf.fi/eeac2019.

LIVELÄHETYS:
https://tv.streamfabriken.com/ecological-and-electric-aviation

Lue myös: