Helsinki-Vantaalla uudistusten kevät

aula_opasteetHelsinki-Vantaan lentoaseman uudistustyöt tuovat jatkuvasti uusia ja parempia palveluita matkustajille. Kevään mittaan luvassa on paljon erilaisia muutoksia. Terminaalien opasteet saavat uuden, tarpeeseen tulevan lisäkielen ja matkatavara-aulojen käyttö uudistuu. Pian matkustaja voi kulkea myös automaattiturvan kautta lennolle.


opastekieletTerminaalin transit-alueella on otettu käyttöön venäjänkielisiä opasteita ja niiden käyttö laajenee jatkossa muuallekin terminaaliin. Venäläismatkustajat ovat kasvava ryhmä lentoaseman asiakkaissa ja viisumiuudistus lisää opasteiden tarvetta. Venäläismatkustajien kasvu näkyi vuodenvaihteessa, kun lentoaseman pysäköintialueiden paikoista noin puolessa oli Venäjälle rekisteröity auto.

matkatavara_aulaMatkatavara-aulojen käyttöä uudistetaan helmi-maaliskuussa, jolloin aula 2B:n käyttö laajenee myös Shengen-matkustajille. Jatkossa saapuvan matkustajan on entistä tarkemmin huomioitava, mihin aulaan hänen matkatavaransa tulee.

Lentoasema on jo aloittanut opasteiden uusimisen tulevaa muutosta varten. Kulkuväylä matkatavara-aulaan Shengen-matkustajille tulee olemaan portin 29 läheisyydessä.

Shengen- ja Non-Shengen -matkustajat kohtaavat uudistuksen myötä rajatarkastuksen jälkeen matkatavara-aulassa. Matkustajat joutuvat jatkossakin kulkemaan Tullin läpi vihreää tai punaista linjaa. Muutoksen avulla lentoasema voi entistä paremmin tasata tulevien matkustajien virtoja tuloaulojen kesken.

automaattiturvaTurvatarkastusten osalta Helsinki-Vantaalla aloitetaan automaattiturvan koekäyttöjakso keväällä 2013. Uudenlaisella metallinpaljastimella varustetut linjat ovat jo rakenteilla. Koekäyttöjakson pituus riippuu saaduista kokemuksista.