Ilmavoimien Hornet-soolo juhlistaa viikonloppuna 40-vuotiasta Sanicole Airshow'ta Belgiassa

SEI2_HN_jylySuomen Ilmavoimien Hornet-soolo nähdään ensimmäistä kertaa belgialaisessa International Sanicole Airshowssa (ISA) Hechtelissä Beverlon lentotukikohdassa (EBLE). ISA on maan ainoa vuosittainen lentonäytöstapahtuma. Tämä vuonna juhlitaan 70-luvulla pienimuotoisena aloitetun lentonäytöksen 40-vuotista historiaa.

Kaksipäiväisen lentonäytöksen ensimmäinen esityskierros, Sanicole Sunset Airshow järjestetään perjantaina 8. syyskuuta auringonlaskun aikaan. Toinen ja suurempi tapahtumapäivä International Sanicole Airshow on aamupäivällä 10. syyskuuta.

Lentonäytöksessä nähdään esityksiä yhteensä 18 eri maan ilmavoimista. Mukana ovat mm. Ranskan Ilmavoimien Rafale, Patroulle de France Alphajeteillä, Espanjan Patrulla ASPA, Italian Frecce Tricolori, Royal Jordanian Falcons, Saudi-Arabian Saudi Hawks, Puolan ilmavoimien MiG-29, Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen ja Sveitsin ilmavoimien Hornet .

Ilmavoimien vuoden esityslentäjä Tapio Yli-Nisula lentää sooloesityksen McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä sunnuntaina 10. syyskuuta. Esityslento on kapteeni Yli-Nisulalle kauden viimeisiä ja ainoa jäljellä oleva Ilmavoimien esityskalenterin ulkomainen lentonäytös.

"Belgian näytös on viimeinen isompi lentonäytös tämän vuoden esityslentokalenterissa. Vuosi on kyllä mennyt nopeasti", kommentoi esityslentäjä Yli-Nisula.

"Toki kaikki näytökset ovat olleet erilaisia ja omalla tavallaan mieleenpainuvia, mutta eniten kesän näytöksistä on jäänyt mieleen Kaivopuiston lentonäytös suuren yleisömäärän ja erilaisen näytösympäristön takia. Belgian näytökseen on odotettavissa paljon yleisöä, joten siihen kiva päästä osallistumaan ja se on hyvä lopetus tämän vuoden isommille näytöksille."

International Sanicole Airshow -tapahtuma

Lue myös: