Kaksi Ranskan ilmavoimien Rafale-hävittäjää törmäsi ilmassa - yksi lentäjä pelastui, kaksi menehtyi

Rafale_pari(Päivittynyt 15.8.) Kaksi Ranskan ilma- ja avaruusvoimien Dassault Rafale -hävittäjää on törmännyt yhteen ilmassa Ranskan yllä 14. elokuuta 2024. Toisen hävittäjän lentäjä käytti heittoistuinta ja on pelastettu. Kaksi toisen hävittäjän lentäjää menehtyi yhteentörmäyksessä.

Ranskalaishävittäjät olivat onnettomuuden aikana harjoitustehtävällä. Rafalet olivat paluulennolla Saksasta, jossa ne osallistuivat ilmatankkaustehtävään.

Yksipaikkaisen Rafale C -hävittäjän lentäjä hyppäsi ensitietojen mukaan ennen yhteentörmäystä. Hänet on jo pelastettu maastosta. 

Kaksipaikkaisen Rafalan B - hävittäjän miehistönä toimineet lennonopettaja ja oppilas menehtyivät yhteentöemäyksen seurauksena.

Onnettomuus tapahtui Koillis-Ranskassa Colombey-les-Bellesin alueella. Kaksipaikkainen hävittäjä putosi maahan Harmonvillessä Vosgesissa.

Ranskan ilma- ja avaruusvoimat ja sen lentäjät ilmaisevat osanottonsa turmassa menehtyneille kapteeni Sébastien Mabirellen ja luutnantti Matthis Laurensin perheelle ja läheisille.

Päivitys: 15.8.: Lisätty tieto kateissa olleiden lentäjien menehtymisestä.