Lennonjohtokiistassa sopu - neuvottelutulos noudattelee yleistä palkankorotuslinjaa

atcc_2015_1Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen lennonjohtajien työehtosopimuksesta.

"Neuvottelutulos noudattelee yleistä palkankorotuslinjaa. Se sisältää myös useita lennonjohtajien kannalta tärkeitä tekstimuutoksia, jotka huomioivat meille olennaisia kysymyksiä tyydyttävällä tavalla", sanoo Suomen Lennonjohtajien Yhdistyksen puheenjohtaja Roy Myrberg.

"Tie oli pitkä ja kivinen, mutta olemme tyytyväisiä, että lennonjohtajien työehtosopimus saatiin vihdoin uudistettua. Lennonjohtajien kaksivuotinen työehtosopimus noudattelee yleistä työmarkkinalinjaa ja työehtosopimukseen tehtiin muutoksia muun muassa ikääntyviä lennonjohtajia ajatellen", kommentoi Paltan Tuomas Aarto.

"Saavutettu neuvottelutulos sisältää toimia lentokenttien palkkaepätasa-arvon korjaamiseksi. Saamme vihdoin myös pään avattua sille, että löytäisimme yhdessä työnantajan kanssa keinoja ikääntyvien lennonjohtajien työssä jatkamiseen eläkeikään saakka", kertoo lennonjohtajien pääluottamusmies Katariina Syväys.

Sopimuskausi on 28.2.2019-31.3.2021 eli kestoltaan 2 vuotta ja 1 kuukausi.

Syväys kiittää valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa sopimuksen syntymisestä. Sovinnon löytyminen on työntekijöille suuri helpotus.

"Pitkien neuvottelujen jälkeen jopa mahdottoman vaikealta tuntuneen umpisolmun avaaminen onnistui lopulta, kiitos valtakunnansovittelija Piekkalan. Hän kaivoi sitkeydellään sopimisen tahdon esiin", jatkaa Syväys.

Lennonjohtajien työehtosopimuksesta neuvoteltiin kaikkiaan yli vuosi, syksystä 2017 lähtien. Vaikka neuvottelujen lopputulema on tyydyttävä, lennonjohtajien puheenjohtaja Roy Myrberg toivoo sopimishalun löytyvän vastaisuudessa helpommin.

"Näin pitkä neuvotteluprosessi ei palvele ketään, ei yhtiötä tai työntekijöitä, summaa Myrberg.

Lennonjohtajien torstaille 28.2. klo 13-15 ilmoittamaa työnseisausta ei ehditä perua.

"Tilanne työvuoroissa normalisoituu kuitenkin jo tämän illan aikana", kertoo lennonjohtajien puheenjohtaja Roy Myrberg.