Match Made in HEL 2014 saa jatkoa - nyt kansainvälinen muotinäytös EFHK:n kiitotiellä 15-33

matchmadeinhel_runwaySuomi on muotimaailman valokeilassa toukokuussa, kun Finavia ja Finnair tuovat seitsemän eurooppalaisen ja aasialaisen huippusuunnittelijan luomukset Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotielle. Muoti ja matkustaminen ovat aina kuuluneet yhteen. Tätä juhlistetaan toukokuussa Match Made in HEL - The Runway -kampanjalla.

Finavia ja Finnair muuttavat Helsinki-Vantaan lentoaseman 2901 metriä pitkän kakkoskiitotien 15-33 catwalkiksi, jolla seitsemän huippusuunnittelijaa Kiinasta, Koreasta, Japanista, Britanniasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta esittelevät tuoreita mallistojaan. Näytös järjestetään 24. toukokuuta.

Kiitotie luonnollisesti suljetaan tapahtuman ajaksi, vaikka havainnekuvassa matkustajakone pyyhkäiseekin mallien yli. Todennäköinen paikka onkin juuri kuvassa näkyvässä 15-33:n kaakkoispäässä, koska sinne on helpointa järjestää kulku ylittämättä käyttöön jääviä kiitoteitä.

Paikalle yleisöksi lentoasema-alueen kiitotielle kutsutaan kansainvälisiä vieraita sekä tiedotusvälineiden edustajia. Hankkeeseen liittyy nykytyyliin luonnollisesti sosiaalisen median  välineiden laaja hyödyntäminen.

Finavia_MatchMadeInHEL_1Match Made in HEL -markkinointitapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2014. Se sai sanaleikkimäisen nimensä EFHK:n eli Helsinki-Vantaan IATA-koodista HEL.

Vuoden 2014 tapahtumassa skeittilaudat paukkuivat lentoaseman terminaalissa ja asematasolla. Silloin Arto Saari Invitational -tempaus toi rullalautailun huippuja Helsinki-Vantaalle tekemään kenttää tunnetuksi.

Tapahtuman tunnelmia näkyy allaolevissa kuvissa, joiden kuvatekstit ovat vuodelta 2014. Kaikki ylemmässä kuvassa näkyvät rakennukset on sittemmin purettu terminaalilaajennuksen alta. Alemman kuvan Hello-kavilan paikalla on nyt Pier Zero -ravintola.

Luonnollisesti Match Made in HEL -tapahtumasta julkistettiin video YouTubessa. Lue lisää tempauksesta linkeistä jutun lopussa.

skate_3_finnair"Helsinki-Vantaan lentoasema on keskeinen solmukohta Aasian ja Euroopan välisessä matkailussa. Joka päivä tuhannet ihmiset kulkevat lentoaseman läpi matkustaessaan mantereelta toiselle", sanoo markkinointijohtaja Katja Siberg Finaviasta

"Helsinki-Vantaa nousee nyt esille muoti-ilmiöiden ja eri kulttuurien kohtaamispaikkana, kun muotisuunnittelijat idästä ja lännestä kohtaavat toisensa ainutlaatuisessa muotinäytöksessä."

"Tällä muotinäytöksellä haluamme juhlistaa Euroopan ja Aasian välisiä yhteyksiä ja esitellä tämän hetken kiinnostavimpien suunnittelijoiden töitä molemmilta mantereilta", toteaa puolestaan brändi- ja markkinointijohtaja Johanna Jäkälä Finnairista.

match_1

Näytöksen suunnittelijat on valittu siten, että he edustavat muodin kiehtovimpia ilmiöitä. Heidän nimensä julkistetaan maalis-huhtikuussa ja suunnittelijat esitellään tuolloin Match Made in HEL -kampanjasivustolla osoitteessa www.matchmadeinHEL.com.

"Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotie on mahtava paikka suunnittelijoiden töiden esittelemiseen. Olen innoissani, että saan tuoda toukokuussa Helsinkiin muotimaailman kiehtovimpia nimiä", sanoo muodin moniosaaja Tuomas Laitinen, joka toimii näytöksen kuraattorina.

Match Made in HEL on Finavian ja Finnairin yhteiskampanja, jonka tavoitteena on edistää Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finnairin tunnettuutta kansainvälisesti sekä tuoda esiin sujuvia vaihtoyhteyksiä Euroopan ja Aasian välillä. T.T.

Jos video ei näy, katso se YouTubessa.

 

Lue lisää vuoden 2014 Match Made in HEL -tapahtumasta: