Matkamessut siirtyvät jo kolmannen kerran - Matka 2023 -tapahtuma järjestetään tammikuussa 2023

Matka20_TAPPohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut siirtyy jälleen ja kaikkiaan tapahtumaa on siirretty nyt jo kolmannen kerran. Koronaviruspandemian rajoitukset eivät mahdollistaneet Matka 2022 -tapahtuman järjestämistä vaikka vielä joulukuun alkupuolella tapahtuma oli määrä järjestää tammikuussa 2022. Nyt uusi seuraava tapahtuma on Matka 2023, joka järjestetään tammikuussa 2023.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet pääkaupunkiseudulla kolmen viikon ajaksi 28.12.–17.1. Messukeskuksen oli määrä järjestää tammikuussa 2022 useita ammatti- ja yleisötapahtumia. Nyt tapahtumat siirretään  myöhempään ajankohtaan.

Yksi Messukeskuksen halleista valjastetaan tammikuussa uudelleen koronarokotuksiin, sillä Helsingin sote vauhdittaa rokotuksia avaamalla Messukeskuksen rokotuspisteen tauon jälkeen uudelleen.

Rajoitusten ja vaikean epidemiatilanteen vuoksi myös matkamessut eli Matka 2022 -messut on päätetty siirtää eteenpäin ja järjestää seuraavan kerran vuoden kuluttua.

Perutun tapahtuman teema oli Lupa matkustaa – License to Travel. Sen oli määrä kiteyttää matkamessujen pääteeman matkailun käynnistymiseen uudessa tilanteessa, jossa totutellaan koronapassin laajaan käyttöön matkustettaessa. Tapahtuman partnerimaa olisi ollut Kreikka.

Matkamessujen uusi ajankohta on 19.-22.1.2023. Siirtopäätös tehtiin yhdessä messujen toimeksiantajan Suomen Matkailualan liitto ry SMALin kanssa. Samaan ajankohtaan siirtyvät myös Caravan-messut.

Matkamessujen kaltaisen suuren ja kansainvälisen tapahtuman valmistelujänne on pitkä, joten päätökset on tehtävä hyvissä ajoin. Jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen ruokkii epävarmuutta ja on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että messuille osallistuville yrityksille. Messukeskus haluaa toimia vastuullisesti ja varmistaa kaikille asiakkailleen mahdollisuuden täysipainoiseen valmistautumiseen, kaupalliseen onnistumiseen ja turvalliseen osallistumiseen.

"Matkamessut on perinteisesti käynnistänyt matkailuvuoden näyttävästi, ja pandemian kurittamalla matkailualalla oli tapahtumalle tällä kertaa entistäkin suuremmat odotukset. Ikävänä joululahjana tullut viranomaispäätös on takaisku itse messutapahtumalle, mutta myös kovia kokeneen kansainvälisen matkustuksen elpymiselle", tuskailee SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

"Toivomme, että jatkuvasti etenevä rokotekattavuus ja epidemian vähittäinen väistyminen tuovat jo lähikuukausina helpotusta niin matkailualan yrityksille kuin tapahtuma-alalle, ja pääsemme taas kohtaamaan messuilla. Tätä toivovat saamamme palautteen perusteella myös Matkamessujen messuvieraat", sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri.

Matka Workshop Day verkkotapahtumana

Matkamessujen siirtymisestä huolimatta järjestetään matkailun ammattilaisille suunnattu kansainvälinen Matka Workshop Day virtuaalitapahtumana. Järjestelyistä lähetetään osallistujille tarkempaa tietoa lähipäivinä.

Matkamessujen kanssa samaan aikaan järjestettävät Caravan-messut siirtyvät niinkään ja järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2023.

Lue myös: