Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta Ruotsiin

NExBTL_refinery_nesteoilSuomalainen jätteistä uusiutuvia tuotteita valmistava Neste ja kansainvälinen lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittaja Air BP ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka koskee kestävästi tuotetun uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksia lentoyhtiö- ja lentokenttäasiakkaille Ruotsissa vuonna 2019.

Neste ja Air BP julkaisivat aiemmin vuonna 2018 suunnitelmansa tutkia ja kehittää toimitusketjuratkaisuja, joiden avulla uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan toimittaa lentokentille ja lentoyhtiöille.

Nesteen osaaminen uusiutuvan lentopolttoaineen valmistuksessa ja sekoittamisessa sekä Air BP:n asiantuntemus turvallisissa, tehokkaissa lentopolttoaineen jakeluratkaisuissa, sertifioinnissa ja tuotteiden laadunvarmistuksessa yhdistyy yhteisessä vastuullisen lentopolttoaineen toimitusketjuratkaisussa Ruotsin markkinoille.

”Olen erittäin iloinen, että yhteistyömme Air BP:n kanssa on ottanut ensimmäisen konkreettisen askeleen, sillä uusiutuva lentopolttoaine on yksi yhtiön strategisista kasvualueista”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Tällä hetkellä uusiutuva lentopolttoaine on ainoa helposti toteutettavissa oleva vaihtoehto fossiilisille lentopolttoaineille. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine on osoittanut teknisen toimivuutensa tuhansilla kaupallisilla lennoilla.

Se valmistetaan ei-palmuöljypohjaisista uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista ja se vähentää elinkaarensa aikana kasvihuonepäästöjä jopa 80% fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna.

Air BP on toimittanut vastuullisesti tuotettua lentopolttoainetta vuodesta 2014 lähtien noin kymmenelle lentoasemalle Pohjoismaissa, viimeisimpänä Kalmarin lentoasemalle Ruotsissa sekä Oslon lentoasemalle.

Sinne yhtiö toimitti ensimmäisenä Nesteen vastuullisesti tuotettua uusiutuvaa lentopolttoainetta käyttämällä lentoaseman nykyistä tankkausinfrastruktuuria yhteistyössä alan muiden keskeisten sidosryhmien kanssa. T.T.