Norwegianin suojaustoimet hyväksyttiin Irlannissa - vastaava prosessi käyntiin myös Norjassa

Norwegian_Dreamliner_glider_1Norwegian haki 18. marraskuuta suojaa velkojia kohtaan tytäryhtiöilleen Irlannissa. Halpalentoyhtiö sai Irlannin oikeuslaitokselta hyväksynnän menettelyyn 7. joulukuuta. Nyt Norwegian hakee uudelleenjärjestelytoimia myös Norjassa.

Norwegian pyrkii jatkamaan toimintaansa käynnistämillään suojausjärjestelyillä velkojia vastaan. Irlannin oikeuslaitos hyväksyi 7. joulukuuta Norwegianin viiden  irlantilaisen tytäryhtiön osalta menettelyn käynnistämisen. Lisäksi menettelyn piiriin hyväksyttiin Norwegian Air Shuttle.

Nyt 8. joulukuuta Norwegian on hakenut myös Norjassa täydentävään uudelleenjärjestelymenettelyyn, jonka on määrä edesauttaa Irlannissa käynnissä olevaa menettelyä.

Kummallakaan menettelyllä ei ole vaikutusta yhtiön nykyiseen liiketoimintaan vaan lennot jatkuvat edelleen. Myös osakekauppa Oslon pörssissä jatkuu normaalisti.

Norwegian pyrkii toimillaan muuntamaan velkoja pääomiksi sekä suorittaamaan uuden osakeannin, jonka tavoitteena on kerätä noin 375 miljoonaa euroa.

Päämääränä on myös mitoittaa Norwegianin toiminta oikean kokoiseksi ja kannattavaksi. Pääosin suunnitelma toteutetaan vähentämällä laivaston kokoa.

Norwegian lensi marraskuussa 12 koneella pääosin Norjan sisäisiä lentoja ja töissä on noin 600 työntekijää. Muut on irtisanottu tai lomautettu. Norwegianilla on käytössään noin 140 lentokonetta, jotka ovat Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX -kapearunkokoneita sekä Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneita.

Lue myös: