Patria ja Norra jatkavat lentäjäkoulutusyhteistyötä

Patria_tailsPatria Pilot Training ja Finnairin omistama Nordic Regional Airlines eli Norra jatkavat keväällä 2017 alkanutta koulutusyhteistyötään. Osapuolet avasivat uuden lentäjähaun keväällä 2018 alkavalle ammattilentäjäkurssille.

 

Nyt julkistetun hakuprosessin mukainen lentäjäkoulutus alkaa huhtikuussa 2018 Patrian uudessa Pirkkalan koulutuskeskuksessa. Kurssille on tavoitteena saada 12 oppilasta ja koulutuksen kesto on noin 20 kuukautta.

Patrian kouluttamia oppilaita on ollut paljon töissä Norralla jo aikaisemminkin ennen nykymuotoista yhteistyötämme. Tällä hetkellä lentokoulutuksessa on keväällä aloittanut ns.  Norra1 -ryhmä. Siinä on mukana kymmenkunta oppilasta, jotka valmistuvat Norralle", kertoo Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen Lentoposti.fi:lle.

Norra lentää kotimaan- ja Euroopan lentoja Finnairille ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneilla sekä Embraer E190 -koneilla.

Norra ATR 72Patrialla annettava ns integroitu ATP-lentokoulutus tähtää ansiolentäjän lupakirjaan, johon liitetään monimoottori- sekä mittarilentokelpuutukset (CPL ME/IR). Oppilaat suorittavat myös liikennelentäjäteoriat (Frozen ATPL) ja MCC-ohjaamoyhteistyökoulutuksen. Lentotunteja oppilaalle tulee noin 200 ja teoriakoulutusta eri muodoissa noin 1000 tuntia.

Soveltuvuuskokeet ja valinnat suoritetaan tammi-maaliskuussa 2018, ja hakemuksia koulutukseen voi lähettää 31. tammikuuta 2018 saakka. Kurssille hyväksymisestä ja koulutussopimuksen allekirjoitus tapahtuu 30. maaliskuuta 2018 mennessä.

Lentokoulutuksen hinta on nykyisin 115 500 euroa sisältäen alv:n. Reilun 10 000 euron hinnan korotuksessa edelliseen vastaavan kurssiin on syynä kustannusten nousu. Patria piti hintaa samana useamman vuoden ajan mutta nyt kompensoidaan kustannusten nousua, jotka tulivat mm. muutosta Malmin lentokentältä.

Patria_DA40NGPatria Pilot Trainingillä on uudet modernit tilat Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Lentokoulutusta annetaan uusien maaharjoittelulaitteiden lisäksi nykyaikaisilla ns. lasiohjaamokoneilla. Patrian koulukoneina käytetään Tecnam P2002JF- , Diamond DA40NG- ja Diamond DA42NG-koneita.

Patria Pilot Training kouluttaa lentäjiä myös Finnairille. Osapuolet julkistivat lokakuussa 2016 yhteistyön MPL (Multi Crew Pilot Licence) -lentokoulutuksesta.

Patrian ja Norran lentäjähaku

Artikkeli: Patrian uusi Airbus A320 -lennonharjoittelulaite otettiin käyttöön – Lentoposti kävi koelennolla

Lue myös: