Poliisin Eurocopter EC135 -kopteri syöksyi pubiin Glasgow'ssa - ainakin kahdeksan kuollutta

EC135_policescotland(päivittynyt 18.30) Strathclyden poliisin käytössä ollut Eurocopter EC135T2+ -helikopteri syöksyi perjantai-iltana 29. marraskuuta suositun The Clutha Vaults -pubin katon läpi Glasgow'ssa Skotlannissa. Ainakin kahdeksan henkilöä on saanut surmansa. Raivaustyöt jatkuvat edelleen.

The Clutha Vaults sijaitsee Glasgow'n keskustassa Clyde-joen rannalla. Twitter-kuvien perusteella kopteri on syöksynyt läpi yksikerroksisen pubirakennuksen tasakatosta. Poliisi kertoi lauantaina illan suussa, että kahdeksan ihmistä on saanut surmansa, heidän joukossaan kopterin kolmihenkinen miehistö.

Onnettomuus sattui noin kello 22.30 paikallista aikaa, jolloin pubissa oli arviolta 120 ihmistä. Kopterissa oli kolme miehistön jäsentä: kaksi poliisia ja kopterioperaattorin siviililentäjä.

Paikalle tuli runsaasti pelastusyksikköjä, jotka avustivat ulos rakennukseen loukkuun jääneitä. Kuolleiden lisäksi ainakin 32 ihmistä loukkaantui onnettomuudesta, heistä 14 vakavasti.

Englannin onnettomuustutkintaviranomainen Air Accidents Investigations Branch on lähettänyt tutkijaryhmän paikalle. Toistaiseksi ei ole mitään tietoa siitä, mikä aiheutti onnettomuuden.

Eurocopter EC135 -on kaksimoottorinen ja varsin moderni helikoptereita. Niitä on käytössä Suomessa mm. lääkärikoptereina.

Stabiloidulla kamerajärjestelmällä ja valonheittimellä varustettua Eurocopter EC135T2+ -helikopteria (vuonna 2007 valmistunut G-SPAO) operoi Police Scotland Air Support Unitille (Strathclyde Police) Bond Air Systems -yritys.

Bond on Englannin suurin ambulanssi- ja lääkärihelikoptereita operoiva yritys, joka toimii 17 tukikohdasta. Sen sisaryhtiöllä Bond Offshore Helicoptersilla on toimintaa Pohjanmeren öljylauttojen yhteys- ja huoltolennoilla.

 

Kuva onnettomuuspubista: Twitter

Lue myös: