Puolustusvoimat tilaa elinkaaripalveluja Insta Groupilta ja Patrialta

defmin_entrance_1Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan vuoden 2018 kumppanuuden palveluja Insta Group Oy:ltä ja Patria Aviation Oy:lta. Hankittavat palvelut koskevat sotilasilmailun, meripuolustuksen ja tiedustelu-, valvonta- sekä johtamisjärjestelmän (TVJ-ala) järjestelmien elinkaaripalveluita.

Insta ja Patria ovat molemmat Puolustusvoimien strategisia kumppaneita. Instan osalta palveluita ostetaan enimmillään 23 miljoonalla eurolla ja Patrialta enimmillään 53,9 miljoonalla eurolla. Sopimuksen työllistävä vaikutus on 450 henkilötyövuotta.

Hankittavat palvelut koskevat sotilasilmailun, meripuolustuksen ja tiedustelu-, valvonta- sekä johtamisjärjestelmän (TVJ-ala) järjestelmien elinkaaripalveluita. Kyseessä ovat puolustusvoimien ja strategisten kumppanien välisen kumppanuussopimuksen mukaiset palvelut.

Ilmavoimien ja Patrian yhteistyöllä Suomeen on rakennettu lentokaluston ylläpitokonsepti, joka on kustannustehokkaampi kuin mitä tukeutuminen kunkin koneen valmistajaan tai myyjään olisi tarjonnut. Uusimpana Patrian toiminnan piiriin tulee Ilmavoimien uudet Grob G115E -koulukoneet (lue uutisemme aiheesta: Ilmavoimat aloittaa helmikuussa koelennot ohjaamomodifioidulla Grob G115E -koulukoneella).

Strateginen kumppanuus on sopimussuhde, joka edellyttää yritykseltä vahvaa ja pitkäjänteistä sitoutumista puolustusvoimien tukemiseen ja asettaa vaatimuksia ja reunaehtoja yrityksen toiminnalle ja henkilöstölle.

 Lue myös: