Qantas pitää valtikkaa Airlineratingsin turvallisimpana lentoyhtiönä - TOP20-listalla myös Finnair

Qantas_100_LHRAirlineratings.com rankkasi jo seitsemättä kertaa maailman turvallisimmat lentoyhtiöt ja kärkipaikalla on jo samaiset seitsemättä kertaa Australian ylpeys Qantas. Parhaan 20 lentoyhtiön joukossa on myös Finnair ja seitsemän muuta eurooppalaisyhtiötä.

Erityisesti Airlineratings.com nostaa vuonna 2020 esiin jälleen Qantasin ja nyt jo seitsemättä kertaa peräjälkeen. 99-vuotiaalle Qantasille ei ole sattunut suihkukoneaikakaudella yhtään lentokoneen menetystä. Australialaisyhtiö aloitti marraskuussa 2019 kaikkiaan 12 kuukautta kestävän 100-vuotisjuhlakauden.

Airlineratings.comin vertailu ilmoittaa ykkösijaa seuraavat 19 lentoyhtiötä ilman kannanottoa niiden keskinäiseen järjestykseen. Kaikki TOP20-listan lentoyhtiöt operoivat uusilla Airbus A350 tai Boeing 787 Dreamliner -koneilla eli ne seuraavat kehityksen kärkeä.

Finnair_A350_TOMuut yhtiöt ovat: Air New Zealand, EVA Air, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus ja KLM.

Edellisvuoden turvallisimpien listalta ovat pudonneet pois All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, United Airlines. Niiden tilalle on noussut Aer Lingus, Etihad, Royal Jordanian ja TAP Portugal. Lisäksi Virginin yhtiöt on nyt eroteltu listauksessa omiksi lentoyhtiöikseen.

Airlineratings.comin mukaan turvallisimmat halpalentoyhtiöt olivat aakkosjärjestyksessä:  Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet, and Wizz.

Mukana ovat vain kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n IOSA-auditoinnin läpikäyneet halpalentoyhtiöt. IOSA-audioinneissa seurataan kahden vuoden välein yli 1000 lentoyhtiötoiminnan parametria.

Kaikkiaan Airlinesratings.comin selvityksessä mukana oli 409 lentoyhtiötä. Airlineratings.comin mukaan sen listausta ovat käyttäneet jo miljoonat lentomatkustajat 195 eri maasta.