Qatar Airways on maailman paras lentoyhtiö - Finnair palkittiin jälleen Pohjois-Euroopan parhaana

SKytrax_2019_QatarQatar Airways on palkittu maailman parhaana lentoyhtiönä Skytrax World Airline Awardseissa. Yhtiö nousi kärkeen edellisvuoden kakkossijalta ja jätti takseen Singapore Airlinesin sekä All Nippin Airwaysin (ANA). Pohjois-Euroopan parhaana palkittu Finnair oli mailmanlistalla sijalla 32.

Perinteiset lentoyhtiöitä rankkaavat Skytrax -palkinnot jaettiin Pariisin Le Bourgetin ilmailunäyttelyssä 18. kesäkuuta 2019.
 
Skytraxin kymmenen parhaan lentoyhtiön joukossa oli kaksi Lähi-idän lentoyhtiöjätit Qatar Airways ja Emirates Airlines, kuusi aasialaisyhtiötä, Australian ylpeys Qantas sekä ainoana kärkikymmenikköön yltänyt eurooppalaisyhtiö Lufthansa, joka palkittiin siis Euroopan parhaana lentoyhtiönä.
 
Qatar Airways on vienyt parhaan lentoyhtiön tittelin nyt jo viisi kertaa. Mikään muu yhtiö ei ole vienyt tätä palkintoa viittä kertaa. Aiemmat voitot tulivat vuosilta 2011, 2012, 2015 ja 2017. Qatar Airways oli Lähi-idän paras yhtiö jo kolmatta kertaa peräkkäin. Yhtiö lentää nykyisin myös Suomeen yhdistäen Helsinki-Vantaan sen laajaan reittiverkostoon Dohassa.
 
QA_Al_Baker"Olemme iloisia saadessamme tunnustusta asiakkailtamme maailmanlaajuisesti. Qatar Airwaysin nousu maailman parhaaksi lentoyhtiöksi jo viidettä kertaa on merkittävä osoitus yhtiön henkilöstön väsymättömästä työstä. On todellinen ylpeyden hetki, kun lentoyhtiömme jatkuvat innovaatiot ja palvelustandardit toimivat alan mittarina", kommentoi Akbar Al Baker.

Kansainväliset lentomatkustajat valitsivat Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo kymmenettä vuotta peräkkäin. Kokonaistilastossa Finnair putosi sijalta 27 sijalle 32. Norwegian jäi taakse sijalle 39 ja SAS oli vasta sijalla 65.
 

”Olemme ylpeitä saadessamme tämän arvostetun palkinnon jo kymmenettä kertaa peräkkäin. Palkinto on osoitus omistautuneesta työstä, jota tiimimme tekee joka päivä taatakseen asiakkaillemme sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen,” sanoi Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

Qatar_Finnair_tails_1"On loistava saavutus voittaa palkinto Pohjois-Euroopan parhaana lentoyhtiönä jo kymmenettä vuotta peräkkäin. Palkinto on selkeä osoitus siitä kehityksestä, jota lentoyhtiö tekee verkostossaan. Finnairin johto ja kaikki sen työntekijät voivat olla ylpeitä tästä hienosta tunnustuksesta, kommentoi Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.

Maailman parhaan ensimmäisen luokan tittelin vei Singapore Airlines, joka jätti eurooppalaiset Lufthansan ja Air France:n sijoille kaksi ja kolme. Business-luokan osalta kärkikolmikko oli  Qatar Airways, All Nippon Airways (ANA) ja Singapore Airlines.

Premium economy-luokan parhaita olivat Virgin Atlantic, Singapore Airlines ja Air New Zealand. Turistiluokassa voittoisa kolmikko oli Japan Airlines, Singapore Airlines ja Qatar Airways.

Parhaan matkustamoviihdejärjestelmän osalta kärkikolmikko oli Emirates Airlines, Qatar Airways ja Singapore Airlines.

Norwegian_Dreamliner_1Maailman parhaat halpalentoyhtiöt olivat  AirAsia, EasyJet ja Norwegian. Kaukolentojen osalta Norwegian oli paras halpalentoyhtiö jo viidettä vuotta peräkkäin.  Muut samassa kategoriassa kilpailleet lentoyhtiöt olivat Air Canada Rouge, AirAsiaX, Cebu Pacific, Eurowings, French Bee, Jetstar Airways, LEVEL, Scoot ja WestJet Airlines.

"Tunnustus ei olisi ollut mahdollinen ilman kaikkia omistautuneita kollegojamme, jotka joka päivä vuoden ympäri tekevät kaikkensa tarjotakseen asiakkaillemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Tunnustus osoittaa myös, että asiakkaamme arvostavat edullisia hintoja, hyvää palvelua sekä uusia ja ympäristöystävällisiä lentokoneita", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Yli 21,65 miljoonaa matkustajaa osallistui syyskuun 2018 ja toukokuun 2019 välisenä aikana toteutettuun matkustajatutkimukseen. Tutkimuksessa mukana olleiden yli 300 lentoyhtiön asiakaspalvelua arvioitiin kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä.

Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon. Vuodesta 1999 lähtien jaettuja palkintoja pidetään ilmailualan Oscar-pokaaleina.


Skytrax maailman parhaat lentoyhtiöt (suluissa edellisvuoden sijoitus):
 1. Qatar Airways (2.)
 2. Singapore Airlines (1.)
 3. ANA All Nippon Airways (3.)
 4. Cathay Pacific (6.)
 5. Emirates (4.)
 6. EVA Air (5.)
 7. Hainan Airlines (8.)
 8. Qantas (11.)
 9. Lufthansa (7.)
 10. Thai Airways (10.)
  -------
  15. Austrian Airlines (16.)
  18. KLM (19.)
  19. British Airways (31.)
  21. Virgin Atlantic (29.)
  22. Aeroflot (23.)
  23. Air France (25.)
  26. Iberia (41.)
  27. Turkish Airlines (18.)
  32. Finnair (27.)
  39. Norwegian (32.)
  58. Ryanair (64.)
  65. SAS (60.)
  72. Alitalia (75.)
  76. TAP Portugal (72.)
  100. Icelandair (87.)