Saabin historiasta kertova Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla -näyttely avautui Ilmailumuseolla

Saab80v_avausSuomen Ilmailumuseon uusin erikoisnäyttely avataan yleisölle tänään keskiviikkona 21. kesäkuuta 2017. Yli 80-vuotta ilmaa siipien alla -näyttely kertoo vuonna 1937 perustetun puolustus- ja turvateollisuusvalmistaja Saabin historiasta. Näyttelyssä pääosa on ilmailua mutta mukana on myös tietoa muista historian tuotteista kuten autoista.

Näyttely avattiin virallisesti kutsuvieraistilaisuudessa 20. kesäkuuta ja yleisö pääsee tutustumaan ruotsalaisvalmistajan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen nyt keskiviikosta 21. kesäkuuta lähtien.

saab80v_avaus_videoErikoisnäyttelyn on tuottanut Saab Ab yhteistyössä Ilmailumuseon kanssa. Esillä on uutta kuva- ja videomateriaalia Saabin historiasta ja nykyisistä tuotteissa. Uusimpana tuotteena mukana on tietoa ja videomateriaalia Suomen Ilmavoimien HX-hankkeeseen osallistuvat Gripen E -hävittäjästä.

Ilmailumuseon pysyvässä näyttelyssä on esillä myös  Saab 35 Draken -hävittäjä, Saab 91 Safir -koulukone ja Drakenin eturunkoon rakennettu ohjaamosimulaattori.

Näyttely on avoinna 21.6. - 30.9.2017.

Suomen Ilmailumuseo sjaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaan Aviapoliksessa eli Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa.

Saab80_kuvat
Saab80v_DK

Saab80v_SF

Lue myös: