Suomen Ilmailumuseon Saab-näyttely jatkuu vuodenvaihteeseen asti

saab80v_avaus_videoPuolustus- ja turvallisuusyhtiö Saabin ilmailuhistoriasta kertova suosittu näyttely saa jatkoa. Alun perin syyskuun lopussa sulkeutuvaksi kaavailtua näyttelyä tullaan jatkamaan vuoden loppuun asti. Saab on näyttelyn tuottaja, ja Suomen Ilmailumuseon pitkäaikainen kumppani.

 Vuoden loppuun asti jatkuvan näyttelyn keskiössä on Saabin innovaatiotäyteinen ilmailuhistoria. Vuonna 1937 perustettu yritys on valmistanut yli 5 500 lentokonetta ja 15 eri lentokonetyyppiä niin sotilas- kuin siviilikäyttöön.

Saab80v_DKNäyttelyn kohokohta on Saab J35 Draken -hävittäjän simulaattori, jossa kävijät pääsevät kokemaan, millaisella teknologialla entisajan hävittäjälentäjät lensivät. Draken oli myös Suomen ilmavoimien palveluksessa vuosina 1972–2000. Viimeksi se nähtiin Suomen taivaalla kesäkuun alussa Helsingin Kaivopuistossa järjestetyn lentonäytöksen yhteydessä.

 ”Näyttely-yhteistyö suomalaiseen ilmailuhistoriaan tiiviisti liittyvän yhtiön kanssa on ollut hedelmällistä. Saab-näyttelyn on nähnyt suuri joukko museokävijöitä, ja asiakaspalautteet ovat olleet positiivisia”, sanoo näyttelypäällikkö Valeri Saltikoff Suomen Ilmailumuseosta.

Saab80v_twit Nykypäivänä maailman johtaviin puolustus- ja turvallisuusyhtiöihin lukeutuva Saab AB täytti tänä vuonna 80 vuotta. Alkujaan yhtiön toiminnan pääpaino oli Ruotsin ilmavoimien lentokoneiden valmistuksessa. Toisen maailmansodan jälkeen Saabin toiminta kansainvälistyi ja laajeni.

Nykyään Saab valmistaa yli 600 erilaista meri-, maa-, ilma- ja turvallisuusjärjestelmää, sukellusveneistä aina hävittäjälentokoneisiin, ja kenttäsairaaloista etälennonjohtojärjestelmiin. Yhtiöllä on toimintaa yli sadassa maassa, kaikilla mantereilla.

 ”Olemme todella tyytyväisiä näyttelyn menestykseen tähän mennessä, ja onkin todella hienoa, että näyttelyä jatketaan vuoden vaihteeseen. Näin mahdollisimman moni pääsee tutustumaan Saabin monipuoliseen historiaan ilmailualan edelläkävijänä”, sanoo Saab Finland Oy:n toimitusjohtaja Anders Gardberg.

Suomessa Saab on aloittanut toimintansa jo vuonna 1946 ja nykyään Saab Finland Oy sekä Saabin tytäryhtiö Combitech Oy työllistävät Suomessa yli 70 henkilöä.

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kehäradan välittömässä läheisyydesä, osoitteessa Karhumäentie 12. Museo on auki arkisin 10–20 ja viikonloppuisin 10–17.

Lue myös: