Snowbird Airlines aloitti matkustamohenkilökunnan rekrytoinnin

Snowbird_livery_4Uusi suomalainen lentoyhtiö Snowbird Airlines on aloittanut matkustamohenkilökunnan rekrytoinnin. Ensivaiheessa palkataan matkustamon esimiehiä ja pieni ydinryhmä lentoemäntiä ja stuertteja. Lentojen odotetaan alkavan wetlease-operaatioilla kesällä 2014.


Nyt aloitetun rekrytointiprosessin myötä valittava ydinhenkilökunta palkataan suoraan Snowbird Airlinesiin mutta kausivaihteluiden aiheuttamien haasteiden takia jatkossa turvaudutaan myös vuokratyövoimaan. Alustavasti yhtiö hakee 30 henkeä mutta samalla tehdään valintoja myös tulevien vaiheiden tarpeisiin.

Helsinki-Vantaan Airside Centerissä toimiva Snowbird Airlines valitsee rekrytoinnin ensimmäisessä ja haasteellisimmassa vaiheessa purserit. Toisessa vaiheessa haetaan jäseniä kokeneiden lisäksi myös kokemattomampia, jolloin erityisesti asenne ratkaisee. Kolmannessa vaiheessa palkataan osa-aikaiset/määräaikaiset, jotka tulevat olemaan vuokrayhtiön listoilla.

Snowbird_Marja_Aalto_1"Snowbird Airlinesin purserit tulevat olemaan henkilöstöryhmä, joka luo matkustamohenkilökunnan keskuuteen toimintakulttuurin sekä toteuttaa ensi kädessä brändiviestintää matkustamossa. Näiden henkilöiden valinnat ovat erittäin tärkeitä, jotta löydämme “Snowbirdit” kaikkien hakijoiden joukosta", kuvailee toimitusjohtaja Marja Aalto yhtiön toiveita.

"Tulemme valitsemaan henkilökuntaa joka ikäluokasta, sekä sukupuolesta - yhdistämme kokemuksen sekä vasta uransa aloittavat sopivalla kombinaatiolla, jotta pääsemme tavoitteeseemme ja saamme yhtiöön parhaan mahdollisen lentohenkilökunnan, joka ylpeänä kantaa Snowbirdin univormua - ja josta Snowbird on yhtiönä ylpeä", kertoo Aalto. 

Haku on esillä Snowbirdin sivustolla ja ilmoitus tulee MOL.fi -palveluun viikon kahdeksan aikana. Valinnat tekee Snowbirdin johto apunaan aiemmin palkatut matkustamo-osaston esimiehet. Koulutuksen antaan yhtiön oma henkilöstö.

Purseri-, lentoemäntä- ja stuerttikoulutus järjestetään myöhemmin kevään ja kesän aikana. Koulutuksen kesto on aikaisemmin matkustamomiehistön jäseninä toimineille noin 21 päivää. Alan uusille tulokkaille koulutus kestää noin 45 päivää. Koulutus on maksuton, eikä sen ajalta makseta palkkaa.

Ensilennon odotetaan tapahtuvan kesällä 2014. Toiminta alkaa wetlease-konseptilla lyhyillä sarjoilla charter- ja reittilentoja.  Lennoilla on mahdollisesti kokonaan Snowbirdin oma matkustamohenkilökunta mutta vähintään kuitenkin yksi palveluesimies. Neuvottelut asian suhteen ovat vielä kesken. Kesäkauden jälkeen lentoja on tarkoitus jatkaa omalla koneella, joka saa myös Snowbirdin toukokuussa 2013 esittelemät värit kylkeensä.       

Snowbird Airlines panostaa suomalaisiin lomamatkailijoihin sekä Suomeen tuleviin matkustajiin. Kohteina tulee olemaan Eurooppa ja lähialueet. Erikoismaininnan saavat Egypti, Turkki ja Kreikka sekä koko Välimeren alue.

Lue myös: